Помідори у власному соці

Аватар пользователя Торі
Кулинар 4 уровня
Помідори у власному соці

Смачні помідори без шкірки. В магазині за них потрібно віддати кругленьку суму, а приготувати самим не так і важко

Список ингредиентов

  • помідори1 кг.
  • сіль
  • лавровий лист
  • перець горошок
  • гвоздика

Способ приготовления

Перш за все сортуємо помідори. тверді і невеличкі звлишаєма, а решту використовуємо для приготування соку. Я готувала його так. Спотку помідори подрібеила в блендері, потім протягом 10 хвилин проварювала отриману масу на невеликому вогні і вдкинула на сито.

Отриманий сік щераз прокип'ятила з сіллю (за смаком) та спеціями

Тим часом влаштувала помідорам контрастний душ і зняла шкірку.

Далі в невеликі баночки виклала обережно помідори і залила їх соком

Потім протягом 20 хв. стирилізувала баночки в окропі (вода не повиння занадто бурлити і на дно кострулі потрібно покласти серветку). Відразу ж після стерелізації слід щільно закрити банку кришкою, перевернути і добре вкутати чимось теплим.