Яблучний пиріг

Яблучний пиріг
  • Время приготовления: 1 час
  • Количество порций: 6
  • Основной ингредиент: яблоки, мука
  • Обобщенное название: пирог

Список ингредиентов

  • тісто:
  • масло або маргарин250 г
  • цукор5 ст.л.
  • сіль1/2 ч.л.
  • сметана1 ст.л.
  • сода харчова1/2 ч.л.
  • борошно400 г.
  • начинка:
  • яблука5-6 шт.
  • цукор1/2 склянки
  • ванільний цукор1 пакетик
  • яйця2 шт.
  • сметана250мл.

Способ приготовления

М«який маргарин або масло збити з цукром, сметаною і борошном, додати погашену соду, замісити тісто. 1\3 частину тіста покласти у морозильну камеру.Більшу частину викласти у форму і розрівняти рукою, зробити невеличкі бортики.
Яблука почистити, натерти на грубій терці, відцідити сік, додати цукор, ванільний цукор.Викласти яблучну масу на тісто.
Зверху залити кремом(збити сметану з яйцями).На крем потерти тісто з морозилки.Пекти пиріг при 180С приблизно 40 хвилин. Смачного!