Сирні пиріжки з яблуками "Осінній лист"

Аватар пользователя gutka
Кулинар 7 уровня
Сирні пиріжки з яблуками "Осінній лист"

Сирне тісто неймовірно смачне, тому сьогодні хочу поділитись з Вами рецептом своїх улюблених сирних пиріжків у формі листя.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне 270-300 г.
  • сир домашній150 г.
  • яйце куряче1 шт.
  • цукор75 г.
  • олія рафінована6 ст.ложок
  • дрібка солі
  • цедра половинки лимона
  • розпушувач тіста1,5 ч.ложка
  • для начинки:
  • яблука250 г.
  • цукор до смаку
  • мелена кориця0,5 ч.ложки
  • джем із калини (за бажанням)2 ст.ложки
  • крім того:
  • яйце
  • пудра цукрова

Способ приготовления

Для початку потрібно приготувати начинку: яблука стрети на грубій терці і викласти на розігріту сковорідку, додати цукор до смаку і протушкувати до загустіння. При кінці додати корицю і для кольору, я додала, калиновий джем.

У глибокій мисці з'єднати сир, цедру, цукор, яйце, дрібку солі і олію.
(Олію потрібно використати без запаху, рафіновану, у мене ріпакова).

Борошно просіяти з розпушувачем; спочатку більшу половину додати до сирної маси. Ретельно перемішати.

Далі порціями додавати борошно і місити тісто, на присипаній борошном поверхні, поки воно не буде м'яким і еластичним. Борошна може бути потрібно більше чи менше - в залежності від сиру.

Тісто розкауувати завтовшки 5 мм. і за допомогою шаблону вирізати листя. У мене вийшло 10 листочків - на 5 пиріжків. Тепер формуємо пиріжки: викласти половину "листя" на форму, вистелену папером для випічки, змастити кожен "листочок" по краю яйцем. Всередину викладати по ложці начинки.

Зверху прикрити начинку рештою "листя", краї гарно з'єднати за допомогою вилки, аби начинка не витікала при запіканні. По середині акуратно зробити надрізи, а залишком яйця намалювати прожилки на "листочках".

Випікати пиріжки при температурі 180-190 градусів близько 15-20 хвилин.

Готові пиріжки викласти на решітку і дати їм охолонути.

За бажанням пиріжки можна полити шоколадною помадкою і посипати цукровою пудрою.

Запашні та пухкі пиріжки подавати до столу з молоком або чаєм.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Очень красиво. У Вас всегда прекрасные рецепты. Желаю победы в конкурсе

Аватар пользователя Innochka
6 уровень

дякую, Інночка)

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Красивые и вкусные листики:)

Аватар пользователя Даша Михайловна
3 уровень

дякую) пиріжки дуже смачні, улюблені

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Очень красиво Катюша!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Спасибо, Лика)

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Отличные пирожки! И фото очень красивые!

Аватар пользователя Spezza
5 уровень

Спасибо, Максим)

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Красивые пирожки! Я тоже люблю такое тесто...

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

спасибо)

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Катюша, пиріжки неймовірні, дуже гарненькі!!! я щось ніяк не зберусь щось спекти на конкурс, треба спішити

Аватар пользователя nata0225
5 уровень

дякую, приєднуйся - разом цікавіше й веселіше!)

Аватар пользователя gutka
7 уровень

І в мене пиріжки із схожою формовкою

Аватар пользователя Котенок
5 уровень

Катюш це шедевр!! просто не відвести очей!

Аватар пользователя Vamp
5 уровень

Дякую)))

Аватар пользователя gutka
7 уровень

красота

Аватар пользователя Lika8
5 уровень

Спасибо)

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Катя, поздравляю с победным рецептом!

Аватар пользователя Даша Михайловна
3 уровень
Аватар пользователя Даша Михайловна
3 уровень

дякую, Даша)

Аватар пользователя gutka
7 уровень

спасибо за рецепт

Аватар пользователя Татьяна25
2 уровень