Піца "Осіннє листя"

Аватар пользователя Aureliya
Кулинар 4 уровня
Піца "Осіннє листя"

Сьогодні хочу поділитися рецептом піци, яку частенько готую для своїх рідних і гостей. Тим паче є привід - такий чудовий осінній конкурс. Тож фантазуємо на тему "страва у вигляді листя". Що з цього вийшло в мене дивіться далі...

Список ингредиентов

  • борошно250-300 г,
  • рослинна олія1,5 ст.л,
  • тепла вода160 мл
  • сухі дріжджі1 ч.л.
  • цукор0,5 ч.л.
  • сіль1 ч.л. (під ніж)
  • _________начинка:
  • печериці50 г,
  • помідор1 шт.
  • сир моцарела100 г,
  • балик100 г,
  • соус томатний чи кетчупза смаком
  • спеції до піциза смаком
  • зеленьза смаком

Способ приготовления

Спочатку приготувати тісто.
Розвести дріжджі у теплій воді з цукром, додати олію. Залишити на 10 хв. Борошно змішати з сіллю, додати розчинені у воді дріжджі і замішуємо тісто до тих пір, поки воно не стане еластичним і перестане липнути до рук.
Сформувати кулю покласти в миску, накрити вологим рушником и залишити у теплому місці на 1 годину.

Тим часом нарізати тоненько ингрідієнти для начинки.

Балик.

Помідор (в мене без шкірки).

Печериці. І сир.

Готове тісто обминути, розділити на 2 частини

и розкотити не дуже тонко (можна відразу на пергаменті).

За допомогою ножа з однієї частини вирізаємо кленовий лист.
Перед тим, як класти начинку, дати тісту відпочити 5-10 хв. під сухим рушником.

Спочатку змастити соусом підготовлену основу. Потім розкладаємо начинку: печериці, балик, помідор, сир. Далі спеції.
Із залишків тіста зробити смужки, як прожилки у листа.

Випікаємо при 220 гр. 17-20 хв.
Прикрашаємо зеленню.

З другої частини тіста в мене вийшов лист з липи. Край основи надрізаємо ножицями. I далi та ж сама начинка.

Ось у готовому до куштування вигляді)))

Смачного!!!

Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Супер ідея!

Аватар пользователя мала Лєрка
3 уровень