Тістечка з шоколадом "Кленове листя"

Тістечка з шоколадом "Кленове листя"

Ці горіхові тістечка хрусткі зовні і неймовірно ніжні всередині. Вони просто тануть у роті!

Список ингредиентов

  • тісто:
  • цукрова пудра (+ для посипання)90 г
  • цукор30 г
  • горіхи (у мене волоські)85 г
  • білок3 шт.
  • шоколадний ганаш:
  • молоко40 мл
  • шоколад чорний60 г
  • вершкове масло55 г

Способ приготовления

На зворотній стороні пергаментного паперу малюємо листя.

Горіхи перемолоти до стану борошна. Змішуємо Їх з цукром і 45 гр. цукрової пудри.

Збиваємо яєчні білки до збільшення в об'ємі. Поступово, частинами додаємо решту цукрової пудри і збиваємо до стійких піків.

В горіхову суміш частинами додаємо збиті білки. Акуратно перемішуємо. Тісто виходить повітряне.

Перекладаємо тісто в кондитерський мішок з круглою насадкою. На деко, застелене пергаментним папером, викладаємо тісто у вигляді листя. Злегка посипаємо просіяною цукровою пудрою. Відставляємо на 10 хвилин. Знову посипаємо просіяною цукровою пудрою і знову відставляємо на 10 хвилин. Випікаємо у духовці, розігрітої до 170°С 20 - 25 хвилин. Ці коржі стають краще через добу після їх приготування і тому краще випікати їх заздалегідь.

Готуємо шоколадний ганаш. В термостійку миску викладаємо шматочки шоколаду. Молоко доводимо майже до кипіння. Виливаємо на шматочки шоколаду, даємо постояти 2-3 хвилини. Добре розмішуємо.

Додаємо частинами порізане на шматочки вершкове масло. Щоразу добре розмішуємо.

Шоколадний крем (ганаш) готовий. Ставимо його на пів години в холодильник для охолодження.

Корж змащуємо шоколадним ганашем.

Накриваємо іншим коржем. Ставимо в холодильник на 2 години, можна більше.

Перед подачею, тістечка дістаємо з холодильника за пів години до їжі.

Смачного!!!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

красота какая, наверное,очень вкусно

Аватар пользователя oksana33
0 уровень

Оксана, спасибо! Это действительно очень вкусно.

Аватар пользователя Котенок
5 уровень