Пиріг з полуницею та заварним кремом

Сьогодні у мене дуже смачний улюблений пісочний пиріг з домашньою полуницею і заварним кремом.
- Количество порций: 4
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс "Мої улюблені страви!"
Список ингредиентов
- для пісочного тіста:
- борошно пшеничне — 100 г.
- масло вершкове (охолоджене) — 50 г.
- жовток — 1/2 шт.
- цукрова пудра — 30 г.
- дрібка солі
- цедра лимона — 1/3 ч. л.
- для заварного крему:
- молоко — 200 мл.
- жовтки — 2 шт.
- цукор до смаку — 30 г.
- крохмаль — 1 ст.ложка
- масло вершкове (кімнатної температури) — 60 г.
- крім того:
- полуниця — 10-12 шт.
- ківі (за бажанням)
- цукрова пудра
- листя м'яти
Способ приготовления

Замісити пісочне тісто. Я роблю це так: до глибокої миски просіяти борошно, посередині зробити заглиблення, куди помістити цукрову пудру і жовток, які перемішати між собою не торкаючись борошна. Додати цедру лимона, акуратно перемішати з жовтком і далі частинами додавати шматочки охолодженого вершкового масла. Після того вмішуючи борошно приготувати еластичне пісочне тісто. Загорнути тісто в харчову плівку та покласти в холодильник на годину.

Приготувати заварний крем: молоко закип'ятити. В окремій мисці за допомогою блендера добре збити жовтки з цукром, додати просіяний крохмаль, знову перемішати. Далі не припиняючи збивати акуратно влити половину гарячого молока.

Після чого збиту масу перелити в каструлю з рештою молока, гарно перемішати і на повільному вогні варити до загустіння, постійно помішуючи. Крем накрити харчовою плівкою і охолодити.

Підготувати форму для пирога, я використала прямокутну форму для випічки кексів/хліба розміром 10х22 см.
Дістати тісто з холодильника, розкатати і сформувати з тіста дно і боки пісочної корзинки для пирога.
Всю поверхню тіста поколоти виделкою, далі потрібно поставити груз аби тісто при випіканні не піднялось, для цього застелити тісто пергаментом, на який насипати груз - я використала рис.

Духовку розігріти до 180 гр. Випікати основу пирога з грузом 15 хв., далі форму дістати з духовки, зняти груз і випікати ще 10 хвилин. Готовий корж дістати з форми і охолодити.

До заварного крему додати масло кімнатної температури і збити.

Заварним кремом наповнити пісочну основу.

Вимиту полуницю нарізати половинками.

Ягоди викласти на крем. Я додала ще ківі і сунички.
Пиріг відправити в холодильник.

Перед подачею до столу ягоди зверху притрусити цукровою пудрою і декорувати листочками м'яти.

Смачного!


- Дата публикации: 06.06.16 - 07:52
- Добавлен в кулинарную книгу: 50
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 21)
Дякую, Наталка)
Вже спробувала,
дуже смачно вийшло! 
Фотка - бомба! За останній рік курче фотки не бачив!!!

Дякую, мені дуже приємно)))
Чудовий літній пиріг! фото чарівні. Своя полуниця — це найсмачніше, що може бути.
Ліда, дякую))))
Катя, це щось неймовірне)))Фото бомбезні)
Катя, це щось неймовірне)))Фото бомбезні)
Оксана це дуже смачно).... і я старалась)))) Дякую
Очень вкусно и красиво!!!
Дякую)
Очень вкусный десерт Катя! И фото как всегда на высоте!
Спасибо)
Красота нереальная!!! А то, что вкусно и сомнений нет!
Большое спасибо! мне очень приятно!
Я тоже очень люблю такой пирог!
Фотографии восхитительные!!! 
Большое спасибо)))
Шикарный десерт!
Шикарный десерт!
Шикарный рецепт!
Шикарный рецепт!
скажите пож а можно сделать песочную основу из молотого печенья с маслом без выпекания
скажите пож а можно сделать песочную основу из молотого печенья с маслом без выпекания
якщо основу робити з печива, я б використала маленькі порційні формочки)
спасибо большое за совет
Это божественно)
Спасибо)
Катя, фото такие, что хочется укусить монитор!!! Рецепт и исполнение великолепны, БРАВО!!!
Катя, фото такие, что хочется укусить монитор!!! Рецепт и исполнение великолепны, БРАВО!!!
Светлана спасибо))) мне очень приятно, что пирог понравился!
Катя, решила испечь этот пирог и что-то у меня не получается тесто,- полностью сыпучая масса, которую просто невозможно никак собрать в комок. Уточни, пожалуйста, мука в рецепте теста 100 г - это взвешенная на весах мука или это полстакана (и ты думаешь, что это 100г). Очень жду ответ!!!
Катя, друг фб привів сюди))..смакота неймовірна, пиріг мега смачний, крем з розряду улюблених,фото чудове!!
Дякую сердечно)
Катя, а в тесто не нужен разрыхлитель? Обычно в песочку идет разрыхлитель, иначе будет просто жесткая корка...Ты не забыла о нем? Стоит тесто, ждет твоих ответов...
ні, не забула, розпушувач для тіста не додаю)
Катюша, ответь, пожалуйста, на мой вопрос выше о муке. Надо печь, а тесто не готово...
я не помітила питання( вже напевно пізно, але борошно я зважувала....
Катя, да, ответ пришел поздно, да и не помог бы он мне. Видно, у меня очень сухая мука. Я тесто с огромным трудом все же собрала в кучу, но после холодильника оно было аки камень, а при разминании в руках снова крошилось.
Короче, сделала песочку по другому рецепту, добавила чуток разрыхлителя, испекла.
С кремом у меня снова засада: все четко по твоему рецепту (даже масло брала 82%, проверенное), а крем как сметанка жидковат... И в холодильнике не застывал... Пришлось снова уварить с добавлением муки, тогда только стал густым.
Короче, собрала я сегодня утром этот пирог-торт, ягоды сверху еще дополнительно залила Желе для торта, часть клубники сделала в шоколаде. Форма у меня такая же, как твоя, но размером 40Х11, т.е. вдвое длиннее, пирог смотрится очень нестандартно и феерично!!! Уехал к заказчице, жду отзыв... Фотку покажу позже, еще не сливала.
Я завжди коли готую продукти для тіста, борошно зважую, але для замісу відразу беру не все, залишаю незначну частину, яку додаю частинами коли тісто вже починає збиратись в колобок. Крім різного борошна, яйця також різного розміру....масло беру ТМ молокія для дітей, воно навіть коли дістаєш із холодильника не дуже тверде.... Шкода що так вийшло. Але я готувала і намагалась відзняти кожен крок. І власне на фото видно що з того вийшло....
Я редко готовлю песочное тесто, т.к. оно очень калорийно, сейчас вот и доверилась твоему рецепту (у тебя все рецепты замечательные!) Масло я клала в размягченном состоянии. Ну ничего, неудача это тоже наука! И как раз именно твои чудесные фото сподвигли меня на этот пирог. Так что спасибо, что поделилась таким замечательно красивым рецептом!
Желаю победы в конкурсе!!!
Поздравляю! УРА!

щиро дякую))))
Дуже-дуже красиві фото і смачний пиріг!
Катюша, я живу на даче и не смогла вовремя поздравить тебя с победой в конкурсе! Я не сомневалась, что ты окажешься в числе призеров!

Твой пирог с ягодами произвел неизгладимое впечатление на мою заказчицу, ооочень вкусно!!! Попробую дать ссыль на фото
Спасибо за чудесный рецепт!!!
Гарненько дякую) за теплі слова.
Оце смакота!!!
Дякую. Незабаром новий урожай полуниці)))