Пакора (овочі в тісті)

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Пакора (овочі в тісті)

Пакори (поширена страва індійської кухні) — це овочі або фрукти обсмажені в пряному тісті. Пакора може бути приготована з будь-яких овочів, на Ваш смак: кабачок, цукіні, цвітна капуста, відварена картопля, солодкий перець, цибуля порей, листя шпинату... Готувати просто, а страва смачна і досить бюджетна. Для приготування тіста в Індії використовують нутове борошно, але краще брати навпіл нутове з пшеничним. Головне це додавання до борошна обсмажених спецій. Овочі для приготування пакори можна нарізати невеличкими шматочками, тоді їх спочатку панірують у борошні, потім у тісті і жарять у фрітюрі. У мене сьогодні пакори приготовлені іншим способом, що потребує використання меншої кількості олії для обсмажування.
Це дуже-дуже смачно, ароматно, за рахунок пряного тіста, я Вам дуже рекомендую спробувати.

  • Время приготовления: 15 минут
  • Количество порций: 2-3
  • Кухня: Индийская кухня

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне75 г.
  • нутове борошно 75 г.
  • сіль (дрібка)
  • спеції (тмин, коріандр, фенхель)1 ст.л.
  • куркума 5 г.
  • розпушувач тіста3 г.
  • вода120-130 мл.
  • овочі:
  • цукіні, кабачок (молоденькі)3-4 шт.
  • крім того:
  • олія для смаження

Способ приготовления

Спочатку обсмажимо на сухій гарячій сковорідці спеції (коріандр, тмин і фенхель) аромат неймовірний.

Розтерти спеції в ступці в порошок.

Далі потрібно змішати всі сухі інгредієнти: борошно, сіль,розпушувач, куркуму і спеції. А потім обережно вливати воду, помішуючи, тісто має бути консистенції густої сметани, щоб воно не стікало з овочів і могло добре їх обволікати.

Готуємо овочі: кабачки/цукіні - дрібно нарізаємо, соломкою. Я нарізала ще ріпчатої цибулі і овочі трішки посолила.

До овочів влити тісто, все за допомогою ложки перемішати.

Смажити, як оладки, на олії до готовності.
Промокніть надлишок олії паперовими серветками і відразу! подавайте до столу.

Смачного!

А це фото минулого року: солодкий червоний перець у пряному тісті.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Тоже готовлю такую вкуснятину!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

і мені дуже смакує))

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Рецепт просто !!!

Аватар пользователя Pivonia-M
3 уровень

Супер!!!

Аватар пользователя Pivonia-M
3 уровень

Катю, чудова пряна смакота!!

Аватар пользователя Esther
5 уровень

дякую)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Спасибо за вкусный рецепт, обязательно попробую приготовить!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

Класс! Ароматно,вкусно и оригинально!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дуже цікаво! Дякую.
Я думаю, що класти потрібно не тмін, а зіру (вона просто називається індіїським тміном). Це зовсім різні спеції. Дуже часто зустрічаю цей нюанс.

Аватар пользователя dmitry
5 уровень

У мене, нажаль, немає зіри, але я обов'язково придбаю))) і спробую.

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Це абсолютна необхідність для індійської кухні

Аватар пользователя dmitry
5 уровень

Замечательный рецепт!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Замечательный рецепт!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Цікаво!!!

Аватар пользователя Wallece
4 уровень