Сирний десерт з шоколадом та малиною

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Сирний десерт з шоколадом та малиною

Шоколад дуже добре поєднується з червоними ягодами (полуницею, вишнею та малиною) - це по-перше ну дуже смачно, а по-друге красиво. У нас задощило і похолодало, тож захотілось чогось солодкого й смачного.

Список ингредиентов

  • печиво бісквітне70 г.
  • масло вершкове30-35 г.
  • желатин1 ст.ложка
  • сир домашній200-220 г.
  • сметана/вершки100 мл.
  • цукрова пудра до смаку
  • шоколад темний50 г.
  • малина0,5 склянки
  • листя м'яти для декору

Способ приготовления

Десерт без випічки, знадобиться для приготування печиво бісквітне, у мене було кругленьке.

Його потрібно подрібнити. Додати м'яке вершкове масло.

Ретельно перемішати, вийде шось подібне на мокрий пісок.

Далі взяти формочки, це може бути, як у мене два кільця (для гарнірів і салатів), або одна роз'ємна форма діаметром 16 см.
Викласти масу з печива і масла на дно форми і гарно втрамбувати. Відправити у холодильник.

Желатин замочити в холодній кип'яченій воді і залишити для набухання.

Сир протерти через сито.

Холодну сметану або жирні вершки збити в крем, додаючи частинами цукрову пудру (я додала 3-4 ст.ложки)

Шоколад, якісний з високим вмістом какао-масла, розтопити на водяній бані: взяти невелику каструльку або ковшик, налити в посуд води, а для шоколаду неглибоку каструлю або скляну миску, діаметр якої буде на кілька сантиметрів менший діаметра посуду з водою. Поставити ковшик з водою на вогонь. В миску розламати шоколад на невеликі шматочки. Після того, як вода нагріється, поставити посуд з шоколадом на водяну баню. Вода не має торкатись дна миски з шоколадом. Його потрібно повільно помішувати, приблизно через 2-3 хвилини, повністю розтоплений шоколад потрібно зняти з плити, дати йому трохи охолонути.

Розтоплений шоколад частинами додати до сиру, за допомогою міксера постійно помішуючи.
Далі потрібно додати желатин, який попередньо потрібно розтопити. Я роблю це також на водяній бані.
Розчинений желатин поступово влити до сирної маси, постійно перемішуючи.

І насамкінець додати збиту сметану.

Перемішати ложкою або збити (не довго) міксером.

Наповнити масою форми розрівнюючи до верху.

На сирну масу зверху густо викласти ягоди, трішки їх втискаючи. Десерт відправити в холодильник на 3-4 години або на ніч.

Перед подачею, десерт звільнити з форми,для цього вистачить по краю обережно провести ножем.

Готовий десерт можна декорувати листочками м'яти та цукровою пудрою.

Я додала ще пластівці з білого шоколаду. Тут можна дати волю своїй фантазії.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Кожен ваш рецепт - такий собі шедевр. Неперевершено!

Аватар пользователя Spezza
5 уровень

Кожен ваш рецепт - такий собі шедевр. Неперевершено!

Аватар пользователя Spezza
5 уровень

Мені дуже приємно, що вам подобається) Щиро дякую.

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Поздравляю вас с победой! Я как чувствовал что этот рецепт выйдет победителем. Шикарно!

Аватар пользователя Spezza
5 уровень

Дякую

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Супер!!! як же я люблю твої рецепти і фото до них, аж настрій піднімається, коли щось новеньке бачу!!!ДЯКУЮ!!!

Аватар пользователя nata0225
5 уровень

Дякую гарненько, дуже приємно отже недаремно працюю і мені приносить задоволення.

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Яка гарна смакота!І зовсім легко приготувати!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

Дякую, так готувати хвилин 20, потім тільки пару годин зачекати і смакувати)))

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Яка гарна смакота!І зовсім легко приготувати!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

Очень люблю подобные десерты, это так вкусно! Фотки все просто супер!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Очень люблю подобные десерты, это так вкусно! Фотки все просто супер!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Дуже дякую))) Ми також дуже любимо такі десерти.

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Катю, неймовірно гарненько все!! Люблю таку смакоту!!

Аватар пользователя Esther
5 уровень

Катю, неймовірно гарненько все!! Люблю таку смакоту!!

Аватар пользователя Esther
5 уровень

Дякую дуже, дорогенька!

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Аватар пользователя Esther
5 уровень

Малинка кажется гигантских размеров. Фотография десерта - поздравительная открытка! Жаль, что нельзя ее скушать.

Аватар пользователя Анютины глазки
2 уровень

Спасибо большое) У меня такой сорт малины, ягоды крупные, но не очень сладкие)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Катю, а й направду гарна ідея надрукувати листівково-смачненьку серію твоїх смаколиків!!
Я з радістю для себе і для подарунків замовила б та і багатенько поціновувачів твого кулінарненького таланту і чудового смаку!!

Аватар пользователя Esther
5 уровень

Катю, а й направду гарна ідея надрукувати листівково-смачненьку серію твоїх смаколиків!!
Я з радістю для себе і для подарунків замовила б та і багатенько поціновувачів твого кулінарненького таланту і чудового смаку!!

Аватар пользователя Esther
5 уровень

так, колекція фото-рецептів у мене чимала....

Аватар пользователя gutka
6 уровень


Бажаю ганої реалізації творчо-смакчненького процесу!!

Аватар пользователя Esther
5 уровень


Бажаю ганої реалізації творчо-смакчненького процесу!!

Аватар пользователя Esther
5 уровень

Шикарный десерт!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Шикарный десерт!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Спасибо большое)

Аватар пользователя gutka
6 уровень