Перепічки з цибулею, кропом та шкварками

Аватар пользователя Sve4ka
Кулинар 5 уровня
Перепічки з цибулею, кропом та шкварками

Пропоную приготувати українські перепічки з цибулею, кропом та шкварками. Такі перепічки готували ще з давніх часів, коли не вистачало хліба до нової випічки. На даний час, таку випічку мало хто готує, але в селах вона користується великою популярністю, особливо, якщо потрібно швидко перекусити. Перепічки відмінно підійдуть до домашнього обіду, вечері чи сніданку. Їх можна взяти з собою на пікнік замість хліба. Готуються вони дуже швидко з кислого тіста. Для замісу використовується домашній кисляк.

Список ингредиентов

  • кисляк300 мл
  • сода1 ч.л.
  • куряче яйце1 шт.
  • сіль1 ч.л.
  • сало100 г
  • кріп1 пучок
  • цибуля ріпчаста200 г
  • борошно пшеничне600 г
  • смалець або соняшникова оліядля обсмаження

Способ приготовления

Для приготування візьміть домашній кисляк, соду, куряче яйце, сіль, сало свіже або солоне, кріп, цибулю, муку пшеничну, смалець для обсмаження або соняшникову олію.

Сало наріжте маленькими шматочками. Покладіть в сковородку. Обсмажте до румяного кольору.

Додайте дрібно нарізану цибулю. Обсмажте до легкого золотистого кольору. Обсмажену цибулю остудіть до кімнатної температури.

Домашній кисляк налийте в глибоку миску. Додайте соду, перемішайте і залиште на 5 хвилин.

Насипте сіль.

Розбийте куряче яйце. Перемішайте.

Насипте половину просіяного пшеничного борошна. Перемішайте.

Додайте обсмажену цибулю. Добре вимішайте ложкою.

Мілко наріжте кріп, додайте до тіста. Добре перемішайте.

Невеликими порціями підсипте другу половину борошна.

Замісіть м'яке тісто, що не липне до рук. Залиште на 20-30 хвилин.

С тіста сформуйте ковбаску. Наріжте на порційні шматочки. У мене вийшло 10 шматочків.

Кожен шматочок ще раз підмісіть на дошці.

Розкачайте в пласт, не тонкий, наколіть виделкою з двох сторін.

У сковороді розігрійте жир або олію. Викладіть тісто. Обсмажте на помірному вогні до золотистого кольору з двох сторін.

Перепічки з цибулею, кропом та шкварками готові.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Це просто нереально круто!!!
До кулінарної книги!!!

Аватар пользователя dmitry
5 уровень

Це, дійсно дуже смачно. Щиро дякую!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

Які смачні фото

Аватар пользователя nata0225
5 уровень

Дякую!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

Да! Именно такие коржи пекла бабушка! Великолепный рецепт, отличные фото!

Аватар пользователя Spezza
5 уровень

Спасибо большое! И у меня бабуля, а потом мама так готовила!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

О, Боже, я просто поринула в своє дитинство....
Такі, пекла моя бабуся і називала їх банально КОРЖІ...

Аватар пользователя Гала
2 уровень

дякую, я живу в місті, але такі перепічки готую часто для своїх домашніх.

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

Чудові фото і гарний рецепт.

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Дякую!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

У меня бабушка так готовила, очень вкусно. Фото прекрасные!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Спасибо, Лика!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

Кстати говоря, несколько раз пробовал приготовить, вроде бы в точности как готовила бабушка, но ни разу у меня так и не получилось .

Аватар пользователя Spezza
5 уровень

значит, у бабушки был секретный ингредиент

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

Готовим похожие перепички, только с зеленью без сала, и чаще всего если закончился дома хлеб, к бощу очень вкусно

Аватар пользователя golkka
5 уровень

да, с борщом просто супер получается, спасибо!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

Теперь я почти каждый день готовлю обед "по новому рецепту". Обязательно испеку и эти перепічки. Дякую!

Аватар пользователя Анютины глазки
2 уровень

надеюсь, Вам понравится, спасибо!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

Я беззаперечно надала би цьому рецепту призове місце! Так гарно, так смачно, так затишно й по-домашньому! Люблю ось таку справжню їжу, без витребеньок)))

Аватар пользователя пакотелька
4 уровень

дякую, так, перепічки дуже смачні і прості.

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

просто и вкусно! Спасибо!

Аватар пользователя Татьяна25
2 уровень

І Вам дякую, що завітали на перепічки!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

Подскажите, чем можно заменить домашний кисляк?

Аватар пользователя Roksana
0 уровень

кефиром или простоквашей.

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

С рецептом недели!

Аватар пользователя dmitry
5 уровень

Дуже дякую, приємно!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

Вітаю з рецептом тижня!

Аватар пользователя gutka
7 уровень

дякую!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

Замечательно!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Замечательно!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Фантастично!! Це неймовірна смакота!!
Смаколика такого готує свекруха ,називаючи " ощипками" , смачненько дуже-дуже..

Аватар пользователя Esther
5 уровень

Вітаю з рецептом тижня!!

Аватар пользователя Esther
5 уровень

дякую, так, перепічки дуже смачні і дуже швидко закінчуються!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

Светочка, поздравляю с рецептом недели!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Лика, спасибо!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

ШИКАРНО!!!!!

Аватар пользователя Басяня
2 уровень

Подскажите пожалуйста глупой, что такое "кисляк"?

Аватар пользователя Басяня
2 уровень

прокисшее домашнее молоко

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

Вітаю з перемогою!

Аватар пользователя gutka
7 уровень

ой спасибо....обожаю украинскую кухню)))))

Аватар пользователя Зоряна61
0 уровень

Дужі круті фото та рецепт

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень