Ікра на зиму

Що може бути краще, ніж домашня кабачкова ікра зі свіжим та духмяним хлібом та щойно зварене картопляне пюре? Вона виходить надзвичайно смачна й повністю варта витрачених зусиль.

  • Основной ингредиент: овощи
  • Обобщенное название: икра

Список ингредиентов

  • кабачок 3 кг
  • цибуля1 кг
  • морква1 кг
  • помідори2 кг
  • цукор4 ст. ложки
  • сіль2 ст. ложки
  • соняшникова олія 2 стакана
  • оцтова есенція 2 чайні ложки

Способ приготовления

Кабачки нарізаємо кільцями та обсмажуємо на рослинному маслі. Моркву нашаткувати, далі обсмажити на сковороді.

Нарізаємо помідори невеликими шматочками й обсмажуємо на сковороді. Цибулю нарізаємо кільцями й також обсмажуємо.

Далі всі інгредієнти, пропускаємо через м'ясорубку та перекладаємо до каструлі. Додаємо решту рослинного масла, сіль та цукор. Варимо 1-1,5 години. Під кінець варіння додаємо оцтову есенцію.

Розкладаємо кабачкову ікру по банкам, прикриваємо кришками й стерилізуємо 0,5 літрова банка - 20 хвилин. Банки закрити ти перевернути на рушник, залишаємо їх до охолодження.

Кабачкова ікра готова. Подавайте на обід або вечерю з будь-яким гарніром. Смачного!