Львівський сирник з шоколадною помадкою

Львівський сирник - це ідеальний сирний десерт. Його можна подавати хоч на святковий стіл, хоч на буденний. Сир для цього десерту, краще брати жирний, так сирник буде смачнішим.

Список ингредиентов

  • сир500 г
  • вершкове масло 125 г
  • курячі яйця 4 шт
  • цукрова пудра 200 г
  • цедра лимона 40 г
  • манна крупа 1 ст. ложка
  • цукор1 ст. ложка
  • шоколад 50 г
  • молоко2 ст. ложки

Способ приготовления

Протерти сир через сито. Додати жовтки та манку, все перемішати. Додаємо розтоплене вершкове масло та лимонну цедру й добре все змішуємо.

Білки збити в круту білу пінку за допомогою міксера. Додати до білків цукрову пудру та перемішати. З'єднуємо дві маси в одну та перемішуємо до однорідності.

Змастити форму для випікання вершковим маслом. Випікати сирник 35-40 хвилин при температурі 180°С.

Поки сирник випікається, приготуємо шоколадну помадку. Для приготування нам знадобиться 1 ст. ложка вершкового масла, 1 ст. ложка цукру, 50 г шоколаду та 2 ст. ложки молока. Шоколад подрібнити. Змішуємо всі інгредієнти для помадки в каструлі. Ставимо на плиту та нагріваємо суміш на невеликому вогні, до тих пір поки суміш не стане однорідною.

Готовому сирнику дати прохолонути, далі покриваємо шоколадною помадкою. Львівський сирник з шоколадною помадкою готовий. Смачного!