Шоколадний мус

Шоколадний мус виходить ніжним та смачним. Такий мус, сподобається всім любителям шоколаду. Часто такий мус, подають як вишуканий десерт.

Список ингредиентов

  • шоколад 130 г
  • вершки 33% 240 г
  • курячі жовтки 2 шт
  • цукор50 г

Способ приготовления

200 мл вершків збиваємо в стійку пінку, за допомогою міксеру.

Решту вершків вливаємо в каструлю й додаємо 15 г цукру. Постійно помішуючи доводимо масу до кипіння.

В окремій мисці перемішуємо решту цукру з жовтками. Масу ставимо на водяну баню й тримаємо до тих пір, поки маса не загустіла, далі знімаємо з бані, даємо прохолонути й знову збиваємо.

До жовткової маси вливаємо вершкову масу, постійно помішуючи.

Шоколад ламаємо руками на шматки, перекладаємо до каструлі й розтоплюємо на водяній бані. Решту вершків збиваємо й додаємо до шоколаду, все перемішуємо. Далі добавляємо шоколадну суміш в вершкову - жовткову масу й перемішуємо до однорідної маси.

Мус розливаємо по формах й ставимо до холодильника на 2 години. Шоколадний мус готовий. Смачного!