Шоколадний мус
Шоколадний мус виходить ніжним та смачним. Такий мус, сподобається всім любителям шоколаду. Часто такий мус, подають як вишуканий десерт.
Список ингредиентов
- шоколад — 130 г
- вершки 33% — 240 г
- курячі жовтки — 2 шт
- цукор — 50 г
Способ приготовления
200 мл вершків збиваємо в стійку пінку, за допомогою міксеру.
Решту вершків вливаємо в каструлю й додаємо 15 г цукру. Постійно помішуючи доводимо масу до кипіння.
В окремій мисці перемішуємо решту цукру з жовтками. Масу ставимо на водяну баню й тримаємо до тих пір, поки маса не загустіла, далі знімаємо з бані, даємо прохолонути й знову збиваємо.
До жовткової маси вливаємо вершкову масу, постійно помішуючи.
Шоколад ламаємо руками на шматки, перекладаємо до каструлі й розтоплюємо на водяній бані. Решту вершків збиваємо й додаємо до шоколаду, все перемішуємо. Далі добавляємо шоколадну суміш в вершкову - жовткову масу й перемішуємо до однорідної маси.
Мус розливаємо по формах й ставимо до холодильника на 2 години. Шоколадний мус готовий. Смачного!
- Дата публикации: 13.08.16 - 06:46
- Добавлен в кулинарную книгу: 0