Сирник

Сирник виходить дуже смачним та ніжним. Сир для такого сирника, краще брати жирніший.

Список ингредиентов

  • сир600 г
  • курячі яйця 4 шт
  • цукор120 г
  • згущене молоко 200 г
  • сметана 100 г
  • вершкове масло 60 г
  • манка3 ст. ложки
  • родзинки50 г
  • апельсинова цедра 1 чайна ложка
  • ванілін1 чайна ложка
  • куркума1/4 чайної ложки
  • сіль1 дрібка

Способ приготовления

Сир пропускаємо через сито.

Жовтки відокремлюємо від білків. Додаємо до сиру жовтки, розтоплене вершкове масло, сметану й збиваємо за допомогою міксера. Далі додаємо цукор, згущене молоко, манку, куркуму та ванілін, все добре перемішуємо. Потім додати промиті і підсушені родзинки й знову все змішуємо.

Білки збити з дрібкою солі до білих піків міксером. Змішуємо білки з сирним тістом.

Форму для випікання змастити вершковим маслом. Викладаємо тісто в форму й розрівнюємо. Випікаємо сирник у розігрітій духовці при температурі 170 ºC на протязі 50-60 хвилин. Залиште сирник при включеній духовці ще на 10-15 хвилин. А потім повністю дайте охолонути в формі. Далі, витягніть сирник з форми й перекладіть на тарілку. Сирник готовий. Смачного!