Картопляна запіканка з фаршем і грибами

Сьогодні готуємо смачну, швидку картопляну запіканку з фаршем і грибами. Подавати запіканку можна як основну страву зі сметаною або ж з овочами. Давайте, почнемо готувати.

Список ингредиентов

  • картопля400 г
  • свинячий фарш 250 г
  • гриби100 г
  • сметана6 ст. ложки
  • молоко1/2 стакана
  • цибуля100 г
  • твердий сир 100 г
  • вершкове масло 10 г
  • часник1 зубчик
  • спеції до м'яса за смаком
  • сільза смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Способ приготовления

Гриби почистити та нарізати на шматки. Цибулю нашаткувати. Обсмажити на розігрітій сковороді з олією фарш, цибулю та гриби. Посолити, поперчити та додати спеції за смаком.

Картоплю нарізати тоненькими кільцями. Форму для випікання змастити вершковим маслом. Викладаємо половину картоплі, солимо та перчимо за смаком. Поверх викладаємо фарш з грибами й розрівнюємо його. Зверху викладаємо решту картоплі.

Приготуємо заливку. Змішуємо сметану, яйце, молоко, подрібнений часник, солимо та перчимо за смаком. Зверху картоплі поливаємо заливкою. Форму покриваємо фольгою. Ставимо запіканку в духовку на 40 хвилин при температурі 180 °С. Далі, фольгу убираємо, посипаємо запіканку тертим сиром і випікаємо ще хвилин 10.

Готову запіканку дістаємо з духовки й подаємо до столу. Смачного!