Запіканка з м'ясного фаршу

Запіканка з м'ясного фаршу - ідеальна страва для святкового столу. Готується швидко, тому довго стояти біля плити не доведеться. Смак просто не повторний, вашим гостям точно сподобається.

Список ингредиентов

  • м'ясний фарш 600 г
  • бульйон100 мл
  • цибуля100 г
  • гарбуз 1 кг
  • сир фета 250 г
  • оливкова олія1 ст. ложка
  • вершкове масло 10 г
  • сільза смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • мелений мускатний горіх 2 дрібки

Способ приготовления

Гарбуз очистити від шкірки та насіння. Нарізати тоненькими шматочками в подовж. Форму для випікання змастити вершковим маслом. Викладаємо гарбуз, зверху поливаємо оливковою олією. Випікаємо у розігрітій духовці 15 хвилин при температурі 220°С.

Тим часом, обсмажуємо фарш в гарячій олії приблизно хвилини 3-4, постійно помішуючи. Цибулю нарізаємо на шматки й додаємо до фаршу. Вливаємо бульйон й тушимо все на протязі 5 хвилин. Виключаємо вогонь, солимо, перчимо й додаємо мускатний горіх, все перемішуємо.

Сир Фета нарізаємо на невеличкі квадратики. Додаємо до фаршу й все змішуємо. Готовий гарбуз дістаємо з духовки, викладаємо поверх фарш. Ставимо в духовку ще на 5-10 хвилин при температурі 180 °С.

Ось і все, запіканка з м'ясного фаршу готова. Смачного!