Мус із журавлини
Ягоди з журавлини дуже корисні, вони містять в собі багато вітамінів та мікроелементів. Смак мусу виходить кисло-солодкий і в'язкий. Секрет журавлинного мусу це ввести манку так, щоб не було грудок і тоді у вас вийде смачний і дуже корисний десерт.
Список ингредиентов
- журавлина — 1 стакан
- вода — 3 стакани
- манка — 3 ст. ложки
- цукор — 1 стакан
Способ приготовления
Журавлину помити, додати 2 ст. ложки окропу та перетворити в пюре за допомогою кухонного комбайна. Потім ягоди добре віджати через марлю, а отриманий сік поставити в холодильник.
Ягоди перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння й варимо ще хвилин 5. Далі, відвар процідити, знову доводимо до кипіння та всипаємо манку, постійно помішуючи. Варимо ще хвилин 10-15, помішуючи. Додаємо цукор, перемішуємо та знімаємо з вогню.
Вливаємо охолоджений сік з холодильника та збиваємо міксером. Розливаємо мус по формочках й ставимо в холодильник на 2-3 години.
Мус з журавлини готовий. Перед подачею на стіл прикрашаємо ягодами або фруктами. Смачного!
- Дата публикации: 14.08.16 - 09:56
- Добавлен в кулинарную книгу: 0
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 1)