Мус із журавлини

Ягоди з журавлини дуже корисні, вони містять в собі багато вітамінів та мікроелементів. Смак мусу виходить кисло-солодкий і в'язкий. Секрет журавлинного мусу це ввести манку так, щоб не було грудок і тоді у вас вийде смачний і дуже корисний десерт.

  • Основной ингредиент: клюква
  • Обобщенное название: мусс

Список ингредиентов

  • журавлина 1 стакан
  • вода3 стакани
  • манка3 ст. ложки
  • цукор1 стакан

Способ приготовления

Журавлину помити, додати 2 ст. ложки окропу та перетворити в пюре за допомогою кухонного комбайна. Потім ягоди добре віджати через марлю, а отриманий сік поставити в холодильник.

Ягоди перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння й варимо ще хвилин 5. Далі, відвар процідити, знову доводимо до кипіння та всипаємо манку, постійно помішуючи. Варимо ще хвилин 10-15, помішуючи. Додаємо цукор, перемішуємо та знімаємо з вогню.

Вливаємо охолоджений сік з холодильника та збиваємо міксером. Розливаємо мус по формочках й ставимо в холодильник на 2-3 години.

Мус з журавлини готовий. Перед подачею на стіл прикрашаємо ягодами або фруктами. Смачного!