Слойоне тісто

Зараз багато хто купує вже готове слойоне тісто, так як самостійно приготувати слойоне тісто складно. Тому що, це довгий та ретельний процес, який потребує додержання спеціальної технології. Але ж, тісто яке приготовлене своїми руками, набагато смачніше.

Список ингредиентов

  • вершкове масло 140 г
  • борошно пшеничне 200 г
  • вода 100 мл
  • лимонний сік 1 чайна ложка
  • сіль1 дрібка

Способ приготовления

До води додаємо лимонний сік та сіль, все перемішуємо.

Борошно просіюємо через сито в глибоку миску. Вливаємо воду та замішуємо тісто. Якщо виходить занадто густим, додамо трохи води. Готове тісто перекладаємо в пакет й залишаємо в холодильнику на 20-30 хвилин.

Вершкове масло розминаємо виделкою до м'якості та додаємо 1 ст. ложку борошна, все перемішуємо. Сформує із масла прямокутник й кладемо його в холодильник.

Дістаємо тісто та розкатуємо його. Кладемо в центр трохи масла, закриваємо тістом та розкатуємо. Потім складаємо й залишаємо в холодильнику на 2 години. Повторюємо процедуру до тих пір поки не закінчиться масло. Готове тісто можна використовувати після 3-4 годин.