Грибна підлива з сушених грибів

Вважають, що найсмачніша підлива виходить з сушених грибів. Така підлива пістна, тобто в її склад не входить вершкове масло чи сметана. Готується легко, а смак просто неповторний.

Список ингредиентов

  • білі сушені гриби 60 г
  • цибуля200 г
  • борошно пшеничне 2 ст. ложки
  • вода60 мл
  • соняшникова олія 4 ст. ложки
  • сіль1 чайна ложка
  • чорний мелений перець 1 чайна ложка

Способ приготовления

Цибулю чистимо та нарізаємо на кубики. Обсмажуємо на розігрітій сковороді на олії до на пів готовності.

Білі гриби завчасно замочуємо в воді на 12 годин. Далі варимо гриби в тій же самій воді 40 хвилин. Далі пропускаємо гриби через м'ясорубку й добавляємо до цибулі.

На суху сковороду посипаємо борошно. Та обсмажуємо до золотистого кольору, постійно помішуючи. Вливаємо до сковороди воду й розмішуємо до однорідності. В суміш додаємо грибну масу та перемішуємо. Додаємо сіль та перець.

Якщо підлива для вас занадто густа, то можна додати воду в якій варилися гриби.

Грибна підлива з сушених грибів готова. Смачного!