Грибна підлива до картоплі

Грибна підлива до картоплі є однією із запашних та ніжних підлив. Її можна подавати не тільки до картоплі, а й до м'яса, куриці, овочів або пасти. Густоту підливи ви легко можете контролювати.

Список ингредиентов

  • гриби100 г
  • вершки300 мл
  • цибуля1 шт
  • вершкове масло 50 г
  • борошно пшеничне 1 ст. ложки
  • соняшникова олія 4 ст. ложки
  • сільза смаком

Способ приготовления

Гриби миємо, чистимо й нарізаємо на шматки.

Цибулю нарізаємо на кубики й обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Далі, додаємо гриби. Обсмажуємо все хвилин 10-15 під закритою кришкою.

На іншій сковороді розтоплюємо вершкове масло й додаємо борошно, все перемішуємо. Вливаємо вершки й змішуємо. Готуємо соус на маленькому вогні, постійно помішуючи, не доводячи до кипіння.

Додаємо до соусу гриби з луком, перемішуємо й готуємо ще хвилин 3-4.

Грибна підлива до картоплі готова. Смачного!