Запечена картопля з салом

Цю картоплю дуже зручно брати з собою в похід на природу, а ще краще якщо ви приготуєте на кострі саме там. Також її можна запекти в духовці, як зробимо ми. Картопля виходить дуже смачною та соковитою, сало придає картоплі неабиякий аромат.

Список ингредиентов

  • картопля8 шт
  • сало150 г
  • часник 4 зубчика
  • сіль за смаком

Способ приготовления

Картоплю миємо й нарізаємо навпіл.

Сало чистимо й нарізаємо на шматки товщиною 3-5 мм.

Часник видавлюємо через прес. Далі, одну половинку картоплі змащуємо сіллю, іншу часником, між ними кладемо сало. Далі кожну картоплину обгортаємо фольгою в 2-3 шари, щоб картопля не згоріла.

Перекладаємо картоплю на деко й ставимо в розігріту духовку на 40-50 хвилин при температурі 180 °C.

Запечена картопля з салом готова. Смачного!