Джем з абрикосів

Для джему абрикоси краще вибрати кислі, але в той же час солодкі. Абрикосовий джем можна використовувати для начинки пирогів або тортів, а також для пропиток.

Список ингредиентов

  • абрикоси1 кг
  • цукор1 кг

Способ приготовления

Абрикоси миємо та даємо обсохнути.

Із плодів виділяємо кісточки й нарізаємо абрикоси соломкою. Перекладаємо абрикоси в тарілку і засипаємо 500 г цукру, все перемішуємо та залишаємо на 12 годин. Через 12 годин, плоди виділять сік.

Далі, отриманий сік із абрикосами всипаємо в каструлю з товстим дном. Доводимо до кипіння 1 варимо на протязі 10 хвилин. Під час кипіння збираємо пінку. Далі, після 10 хвилин всипаємо цукор й варимо ще 15-20 хвилин.

Потім даємо масі прохолонути й робимо з нею пюре за допомогою кухонного комбайну. Розкладаємо джем по банках.

Джем з абрикосів готовий. Смачного!