Запечена качка з медом

Запечена качка з медом виходить дуже смачною під запеченою хрусткою та апетитною скоринкою, яка ніби ховає ніжне качине м'ясо. Ідеально підійде для святкового столу. На гарнір можна приготувати картопляне пюре, рис або гречку.

  • Основной ингредиент: утка
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • качка ціла1 шт
  • мед1 ст. ложки
  • окріп4 л
  • чорний мелений перець за смаком
  • сільза смаком

Способ приготовления

Качку добре миємо й обрізаємо зайвий жир. Перекладаємо тушку качки в каструлю й заливаємо окропом. В середину вода не повинна попасти, наливаємо лише на шкіру.

Ошпарену качку перекладаємо на рушник та витираємо насухо. Далі, перекладаємо на решітку й залишаємо обсохнути на 30 хвилин.

Через 30 хвилин, качку добре натираємо сіллю та перцем за смаком й залишаємо знову на 30 хвилин. Потім, забираємо лишню сіль та проколюємо качку зубочисткою в різних місцях. Далі, обгортаємо ніжки та крильця качки фольгою. Кладемо качку грудкою вниз на решітку в розігріту духовку на 90 хвилин при температурі 150 °С. Під низ качки, краще поставити якесь деко, так як буде скапувати жир. Після 90 хвилин, качка змінить колір та виділить жир. Збільшуємо температурі до 170 °С й запікаємо ще 70 хвилин. Далі, знову збільшуємо температуру до 190 °С, качку перевертаємо на спину й запікаємо 25 хвилин.

До меду додаємо трішки окропу, сіль та перець за смаком, все перемішуємо. Змащуємо качку медовим маринадом з одної сторони й запікаємо 5 хвилин, потім з іншою й запікаємо ще 5 хвилин.

Запечена качка з медом готова. Смачного!