Запечена качка з медом
Запечена качка з медом виходить дуже смачною під запеченою хрусткою та апетитною скоринкою, яка ніби ховає ніжне качине м'ясо. Ідеально підійде для святкового столу. На гарнір можна приготувати картопляне пюре, рис або гречку.
Список ингредиентов
- качка ціла — 1 шт
- мед — 1 ст. ложки
- окріп — 4 л
- чорний мелений перець — за смаком
- сіль — за смаком
Способ приготовления
Качку добре миємо й обрізаємо зайвий жир. Перекладаємо тушку качки в каструлю й заливаємо окропом. В середину вода не повинна попасти, наливаємо лише на шкіру.
Ошпарену качку перекладаємо на рушник та витираємо насухо. Далі, перекладаємо на решітку й залишаємо обсохнути на 30 хвилин.
Через 30 хвилин, качку добре натираємо сіллю та перцем за смаком й залишаємо знову на 30 хвилин. Потім, забираємо лишню сіль та проколюємо качку зубочисткою в різних місцях. Далі, обгортаємо ніжки та крильця качки фольгою. Кладемо качку грудкою вниз на решітку в розігріту духовку на 90 хвилин при температурі 150 °С. Під низ качки, краще поставити якесь деко, так як буде скапувати жир. Після 90 хвилин, качка змінить колір та виділить жир. Збільшуємо температурі до 170 °С й запікаємо ще 70 хвилин. Далі, знову збільшуємо температуру до 190 °С, качку перевертаємо на спину й запікаємо 25 хвилин.
До меду додаємо трішки окропу, сіль та перець за смаком, все перемішуємо. Змащуємо качку медовим маринадом з одної сторони й запікаємо 5 хвилин, потім з іншою й запікаємо ще 5 хвилин.
Запечена качка з медом готова. Смачного!
- Дата публикации: 02.09.16 - 13:22
- Добавлен в кулинарную книгу: 0