Печені пиріжки з яблуками

Пиріжки з яблуками виходять дуже пухкими, ніжними, соковитими та смачними. Для цих пиріжків краще брати кисло-солодкі яблука. В начинку по бажанню можна додати корицю.

Список ингредиентов

  • яблука6 шт
  • вершкове масло60 г
  • вода 100 мл
  • крохмаль1 чайна ложка
  • кориця1 чайна ложка
  • ванілін10 г
  • молоко200 мл
  • свіжі дріжджі30 г
  • борошно пшеничне3 стакани
  • сметана120 г
  • курячі яйця1 шт
  • оливкова олія3 ст. ложки
  • цукор 230 г
  • сіль1 чайна ложка

Способ приготовления

У тепле молоко додаємо одну ложку цукру та дріжджі, все перемішуємо. До маси просіюємо борошно, додаємо 30 г вершкового масла кімнатної температури, сметану, яйце, оливкову олію, ванілін та сіль. Все перемішуємо й замішуємо тісто. Тісто накриваємо рушником й залишаємо на 1 годину в теплому місці.

Яблука почистити, видалити кісточку й нарізати соломкою. В сковороді розігріваємо 30 г вершкового масла. Перекладаємо яблука в сковороду, додаємо цукор та корицю. Все перемішуємо й обсмажуємо до готовності, постійно помішуючи. В процесі, додаємо воду. Далі, в готову начинку всипаємо крохмаль й перемішуємо. Даємо начинці прохолонути.

Тісто розділяємо на однакові шматки по 50 г. Кожний шматок злегка розкачати, в центр викласти начинку й зліпити пиріжок. Перекладаємо пиріжки на деко й ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 180 °С. Готові пиріжки накрити рушником й дати їм трохи прохолонути.

Печені пиріжки з яблуками готові. Смачного!