Пиріжки з яблуками на сковороді

Пиріжки з яблуками - це завжди смачно. Особливо коли, настає осінь, сезон яблук і хочеться чогось запашного й гарячого. Пишні, смачні та ніжні пиріжки з чаєм, сподобаються будь кому. І до речі, їх не обов'язково випікати в духовці, можна й приготувати на сковороді, що ми сьогодні й зробимо.

Список ингредиентов

  • яблуко1 кг
  • вершкове масло2 ст. ложки
  • свіжі дріжджі50 г
  • молоко250 мл
  • цукор7 ст ложок
  • курячі яйця1 шт
  • соняшникова олія 90 мл
  • борошно пшеничне500 г
  • сіль1 чайна ложка

Способ приготовления

В тепле молоко додаємо 3 ст. ложки цукру, сіль та дріжджі. Все перемішуємо й залишаємо на 5 хвилин. Вбиваємо яйце та вливаємо 50 мл соняшникової олії, знову все перемішуємо. Далі, просіюємо борошно та замішуємо тісто. Залишаємо тісто під рушником в теплому місці 30-40 хвилин.

Яблука чистимо від шкірки та насіння. Нарізаємо яблука на маленькі кубики. На сковороду кладемо вершкове масло й перекладаємо яблука, обсмажуємо 3-4 хвилини. Додаємо цукор й обсмажуємо ще хвилин 2-3. Далі, даємо начинці прохолонути.

Готове тісто розділяємо на однакові шматки. Трохи розкачуємо й посередині викладаємо начинку й ліпимо пиріжок. Обсмажуємо пиріжки на розігрітій сковороді з обох сторін до золотистої скоринки.

Пиріжки з яблуками на сковороді готові. Смачного!