Пиріжки з яблуками на кефірі

Пухкі та запашні пиріжки з яблуками на кефірі просто ідеально підійдуть для сімейного чаювання. А також, так як зараз сезон гарбуза, то додамо його до начинки. Звичайно, якщо ви не дуже полюбляєте його, то можете не додавати. Але поєднання гарбуза та яблука на смак просто неперевершене.

Список ингредиентов

  • яблуко3 шт
  • гарбуз400 г
  • вершкове масло2 ст. ложки
  • сухі дріжджі7 г
  • курячі яйця2 шт
  • курячі жовтки1 шт
  • кефір300 мл
  • борошно пшеничне500 г
  • цукор6 ст. ложок
  • соняшникова олія 80 мл
  • лимон1 шт
  • кориця1 чайна ложка
  • сіль1 дрібка

Способ приготовления

Приготуємо тісто в хлібопічці. Просіюємо в чашу борошно й додаємо дріжджі, сіль й 4 ст. ложки цукру. Далі, вливаємо соняшникову олію, кефір та вбиваємо яйця. Ставимо режим "Дріжджове тісто" на 140 хвилин.

Приготуємо начинку. Гарбуз почистимо й потремо на терці. Обсмажуємо гарбуз на вершковому маслі 7-10 хвилин до м'якоті.
Додаємо корицю та цукор, все перемішуємо. Яблука чистимо від шкірки та насіння, нарізаємо на кубики. Із лимона видавлюємо сік. Додаємо до гарбуза яблука, вливаємо лимонний сік і перемішуємо.

Тісто розділяємо на однакові частини. Кожну частину трохи розкатуємо, посередині викладаємо начинку й ліпимо пиріжок. Викладаємо пиріжки на деко й ставимо в тепле місце на 20 хвилин. Далі, змащуємо пиріжки жовтком і ставимо випікатися в розігріту духовку на 20-25 хвилин при температурі 200°С. Готові пиріжки накриваємо рушником й залишаємо на 10-15 хвилин.

Пиріжки з яблуками на кефірі готові. Смачного!