Португальське тістечко

Тістечко "Паштел де Белень" це одна з пам'яток Португалії. Португальські монахи відкрили кондитерську в місті Белень поблизу Лісабона і випікали ці тістечка, звідси і назва. Тісто монахи готували самі, а ми замінимо на листкове. Вихід- 24 тістечка.
- Время приготовления: 45 минут
- Количество порций: 12
- Кухня: Португальская кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс "Кавовий настрій"
Список ингредиентов
- тісто листкове — 600г
- молоко — 500мл
- яєчні жовтки — 7 шт
- цукор — 500г
- корица — 1 пал.
- корочка лимона — 1 кус
- вода — 250мл
- борошно — 60г
Способ приготовления

У каструлю налийте воду, насипте цукор, додайте корицю і цедру лимона. Доведіть до кипіння, та дайте трохи покипіти (до великих бульбашок) Зніміть з вогню. Змішайте 130 мл молока з борошном, а решту молока поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Як закипить влийте цівкою молоко змішане з борошном, проварити до загустіння, а потім влийте сироп, з якого попередньо вийміть корицю Перемішайте..У кінці умішайте злегка збиті жовтки.

Листкове тісто розморозити і скрутіть трубочкою. Наріжте на шматочки

брати шматочок тесту, кладемо на дно формочки і розподіляємо по спіралі по стінках. Можна використовувати формочки їх фольги, керамічні ..

або формочки для кексів

розливаємо крем по формах

випікаємо в розігрітій до найвищої температури духовці, приблизно 15 хвилин до зарум'янювання. Остудіть приблизно 5 хвилин в формах, а потім вийміть .

Подавати краще теплими, злегка присипати корицею, але й холодні вони дуже смакують...

Дуже смачно до чашки кави....

Смачного!!!
- Дата публикации: 06.09.16 - 21:47
- Добавлен в кулинарную книгу: 6
- Рейтинг:4.454545(средняя оценка: 4.5, всего голосов: 11)
Очень вкусные!
Ликуся, спасибо! Они действительно ооочень вкусные выходят)))
Сколько вкусных рецептов! Я еще не успела испечь черемуховый торт, а тут Ирина предлагает новые вкусности!
Спасибо огромное!!! Очень приятно!!! Готовьте с удовольствием!!!
Вкусненько, заварной крем - один из фаворитов в выпечке для меня.
Спасибо!
Вкусненько как!
Спасибо, Наталочка!
Красивое тесто, белое, нежное. То ли это мука такая, то ли руки...
Замечательный рецепт!
Клас!!!!