Качка з картоплею

Страв із качки не так багато, як із курки. Так як, качине м'ясо має свій особистий смак та запах, який не всім подобається. Хоча є багато різних способів позбавитися цих недоліків і зробити страву дуже смачною. Саме сьогодні, ми приготуємо смачну, ніжну та м'яку качку з картоплею.

  • Основной ингредиент: утка
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • качка500 г
  • картопля6 шт
  • цибуля1 шт
  • морква1 шт
  • сметана2 ст. ложки
  • соняшникова олія4 ст. ложки
  • кмин1 чайна ложка
  • чорний мелений перець за смаком
  • сільза смаком

Способ приготовления

Качку нарізаємо на шматки. Викладаємо качку на розігріту сковороду з олією. Накриваємо сковороду кришкою й готуємо качку 15-17 хвилин на маленькому вогні. Далі перевертаємо й готуємо ще 7-10 хвилин.

Цибулю чистимо й подрібнюємо ножем. Обсмажуємо на іншій сковороді до золотистого кольору. Моркву натираємо на терці й додаємо до цибулі. Все перемішуємо й обсмажуємо овочі ще хвилин 3.

Картоплю чистимо й нарізаємо на кубики. До картоплі додаємо смажені овочі, сметану, тмин, сіль та перець за смаком, все добре перемішуємо.

Картоплю розкладаємо по формочках, а зверху викладаємо качку. Накриваємо формочки кришками й ставимо в розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Качка з картоплею готова. Смачного!