Мус з печінки

Доволі проста в приготуванні та смачна страва. Ідеально підійде для святкового столу в якості закуски. А також, чудово поєднується з макаронами та картоплею.

  • Основной ингредиент: печень
  • Обобщенное название: мусс

Список ингредиентов

  • печінка 500 г
  • цибуля 2 шт
  • коньяк2 ст. ложки
  • грецьки горіхи50 г
  • вершки100 мл
  • вершкове масло100 г
  • базилікза смаком
  • соняшникова олія20 мл
  • мускатний мелений горіхза смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • сільза смаком

Способ приготовления

Цибулю чистимо, нарізаємо на шматки й обсмажуємо на сковороді з олією до готовності.

Печінку нарізаємо на кубики. Додаємо до цибулі й обсмажуємо 5 хвилин. Далі додаємо сіль, перець, базилік, мускатний горіх, коньяк. Все перемішуємо й тушкуємо 10-12 хвилин.

. Далі, перекладаємо масу в чашу блендера додаємо горіхи й подрібнюємо. Вливаємо розтоплене вершкове масло й перемішуємо.

Вершки збиваємо в густу пінку. Додаємо до основної маси й перемішуємо до однорідності.

Розкладаємо масу по формочках. Залишаємо в холодильнику на 2 години й подаємо на стіл.