Запечена качка в духовці

Качка, запечена в духовці, підійде до будь-якого гарніру. ЇЇ можна подавати як з картопляним пюре, так із гречаною кашею. Вона приваблює своєю хрусткою і смачною скоринкою. Найчастіше її готують до свят.

  • Основной ингредиент: утка
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • качина тушка 1 шт
  • оливкова олія4 ст. ложки
  • вода 2 стакана
  • чорний мелений перецьза смаком
  • сільза смаком

Способ приготовления

Беремо тушку качки миємо і обрізаємо кінчики крилець. Робимо декілька надрізів щоб виходив пар.

Ставимо решітку на деко для запікання і наливаємо туда воду.

Качку змазуємо оливковою олією,солим, перчим за смаком. Зав'язуємо лапки ниткою .

Кладемо на решітку в розігріту духовку на 3 години при температурі 200 градусів. Обов'язково кожні 30 хвилин потрібно перевертати тушку.

Качка в духовці готова. Смачного!