Качка по-пекінськи

Одним із головних блюд на свята вважають качка по-пекінкьки. Назва цієї страви пішла з Китаю. Але ми також можемо приготувати качку в домашніх умавах . Саме головне в ній кірочка повинна бути хрусткою і ароматною.

  • Основной ингредиент: утка
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • тушка качки2 кг
  • херес1 ст. ложка
  • соєвий соус4 ст. ложки
  • мед4 ст. ложки
  • кунжутне масло1 ст. ложка
  • імбирний порошок1 ст. ложка
  • чорний мелений перецьза смаком
  • вода1 стакан
  • сільза смаком

Способ приготовления

Беремо готову тушку качки обтираємо хересом в середині, зовні і залишиємо на 20 хвилин.

Потім натираємо так само сіллю. На дно какструлі кладемо решітку на неї ставимо качку, щоб стікав щолок і ставимо до холодильника на 12 годин.

Дістаємо з холодильника і натираємо медом. Знову ставимо в холодне місце на 12 годин.

У деко для випікання наливаємо воду і ставимо в духовку. Качку кладемо на гриль, ставимо в розігріту дузовку на деко з водою. Качку накриваємо фольгою і випікаємо 1 годину при температурі 190 градусів.

Готуємо соус. Беремо імбирь, соєвий соус,кунжутне масло, перець і змішуємо до однорідності. Соус повинен бути густим.

Виймаємо качку змазуємо соусом. Деко з водою прибираємо. Качку кладемо на решітку і випікаємо 20 хвилин але при температурі 260 градусів.

Качка по- пекінськи готова. Розрізайте на кусочки і подавайте разом з млинцями. Смачного!