Смажені пиріжки на соді

Коли у вас немає часу возитися з дріжджовим тістом, то спробуйте приготувати пиріжки на соді. Начинку можна класти, як сольону так і солодку.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне1 кг
  • кефір 500 мл
  • сода1 чайна ложка
  • соняшникова олія4 ст. ложки
  • цукор70 г
  • яблука1 кг
  • сільза смаком
  • курячі яйця1 шт

Способ приготовления

В просіяне борошно додати кефір, соду, цукор, яйце і ложку олії. Замішуємо тісто і залишаємо на декілька хвилин.

Пока тісто лежить готуємо начинку. Яблука миємо і натираємо на великій тертушці. Сік з яблук потрібно вижати , щоб при випікання пиріжки непригорали.

Тісто розкатуємо на рівні частинки. На пластину тіста кладемо терті яблука і притрушуємо цукром. Защіплюємо краї і ліпимо пиріжки.

Викладайте пиріжки на розігріту сковороду швом до низу. Смажте пиріжки з яблуками на олії по 10 хвилин з обох боків.

Смажені пиріжки на соді готові. Смачного!