Курячі четвертинки в духовці

Курячі четвертинки да ще й запечені в духовці- це дуже смачна страва. ЇЇ полюбляють готувати на свята і коли запрошують гостей.

Список ингредиентов

  • курячі четвертинки1 кг
  • картопля500 г
  • часник 2 зубка
  • розмарин2 гілочки
  • соняшникова олія2 ст. ложки
  • перець чілі1 шт
  • сільза смаком

Способ приготовления

Готуємо маринад для курячих четвертинок.

Часник чистимо і розминаємо в ступі. Додаємо до часника сіль, перець чілі, розмарин і все ретельно розминаємо. До суміші додаємо олію.

Курячі четвертинки миємо, витираємо, розрізаємо на бедра і ніжки.

Потім натираємо кусочки маринадом і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Беремо молоду картоплю миємо, нарізаємо четвертинки і притрушуємо сіллю.

Форму для випікання змазуємо олією і кладемо картоплю, курячі стегна ,ніжки.

Ставимо в розігріту духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів. Потім температуру зменшаємо на 180 градусів і випікаємо до готовності. Час від часу потрібно поливати соусом, який буде виділятись. Тоді м'ясо буде смачним і соковитим.

Курячі четвертинки в духовці готові. Смачного!