Цитриновий пляцок

Дуже смачний та хрусткий цитриновий пляцок готується швидко. Цей корж можна смакувати з чашечкою гарячого чаю або какао.

  • Основной ингредиент: лимон
  • Обобщенное название: пирог

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне3 стакани
  • курячі яйця 2 шт
  • вершкове масло200 г
  • цукор2 стакани
  • розпушувач1 ст. ложка
  • лимон2 шт.
  • сільза смаком
  • крупа мана3 ст. ложки
  • ванільний пудинг1 шт

Способ приготовления

В просіяне борошно добавляємо яйця збиті з цукром, розпушувач, розтоплене масло, сіль і замішуємо тісто. Розділяємо на дві нерівні частини і обматуємо харчовою плівкою. Меншу частину кладемо в морозильну камеру а більшу в холодильник на 30 хвилин.

Лимон миємо і знімаємо з нього тертушкою жовту цедру. Білу шкірку знімаємо , розрізаємо, видаляємо кісточки і перемелюємо на м'ясорубці.

До цедри додаємо мякоть лимона, цукор, манку, ванільний пудинг.

Беремо більшу частину тіста розкатуємо і викладаємо у форму для випікання роблячи бортики. Тісто наколюємо виделкою і викладаємо цитринову начинку. Поверх начинки натираємо другу частину тіста великою тертушкою.

Пиріг ставимо в розігріту духовку на 45 хвилин при температурі 190 градусів.

Цитриновий пляцок готовий. Перед подачею на стіл розріжте на шматки. Смачного!