Жарені пиріжки на воді

Улюблена страва наших дітей - це пиріжки з повидлом. Тісто можна робити як на молоці, так і на воді. Готуються швидко а на смак вони апетитні.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне500 г
  • вода200 г
  • соняшникова олія 100 г
  • сухі дріжджі11 г
  • вершкове масло20 г
  • яйця курячі2 шт.
  • цукор2 ст. ложки
  • яблучне повидло200 г
  • сіль1 дрібка

Способ приготовления

В просіяне борошно добавляємо дріжджі, тепле воду, яйця, цукор, сіль, олію і замішуємо тісто.

Накриваємо полотенцем і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Тісто розділяємо на рівні частинки. Кладемо повидло і ліпимо пиріжки. Залишаємо постояти 10 хвилин , щоб підійшли.

Смажимо на розігрітій сковороді зліпленим до низу, на олієї до золотистого кольору з обох боків.

Жарені пиріжки на воді готові. Подавати їх до чаю гарячими. Смачного!