Горіховий завиванець

Завиванці можна готувати з різними начинками. Його рецепт передається від наших бабусь. Смачний і запашний горіховий завиванець з припеченою скоринкою підійде до чашечки чаю.

  • Обобщенное название: рулет

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне500 г
  • цукор200 г
  • молоко500 мл
  • вершкове масло 50 г
  • курячі яйця2 шт
  • сухі дріжджі11 г
  • ванільний цукорза смаком
  • манна крупа50 г
  • волоські горіхи200 г
  • сільза смаком

Способ приготовления

В нагріте молоко добавляємо сухі дріжджі, цукор і 3 столові ложки борошна . Замішуємо опару, накриваємо і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.

В просіяне борошно додаємо цукор , вершкове масло кімнатної температури, яйця, сіль і опару. Замішуємо тісто і ставимо в тепле місце на 1 годину.

Горіхи подрібнюємо в блендері з цукром.

Тісто розкатуємо, кладемо начинку з горіхів і робимо рулет. По середині рулет надрізаємо ножем і робимо завиванець.

Викладаємо на деко для випікання і ставимо в розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Після того,як завиванець спікся змастіть його солодким сиропом.

Горіховий завиванець готовий. Смачного!