Старовинна паска
Паска- це саме головне частування на Великдень. Секрет готування паски передається з покоління в покоління. Щоб пакска була пишна і смачна тісто потрібно довго вимішувати в три прийоми.
- Основной ингредиент: сухофрукты
- Обобщенное название: пасха
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 3 кг
- вершкове масло — 500 г
- молоко — 1 л
- курячі яйця — 7 шт
- сухі дріжджі — 25 г
- цукор — 800 г
- ванільний цукор — 50 г
- коньяк — 100 мл
- сіль — за смаком
- сир кисломолочний — 500 г
- цукрова пудра — 300 г
- сухофрукти — 1 кг
Способ приготовления
В стакан молока добавляєм 3 ложки борошна розмішуємо.
Робимо заварне тісто. Закип'ячуємо молоко і обережно виливаємо молочно-борошняну суміш доводим до кіпіння і охолоджуємо.
Сухі дріжджі розчиняємо в теплому молоці. Потім додаємо цукор, сіль , яйце і обережно вимішуєм. Цю суміш виливаємо у заварне тісто, ретельно премішуємо і залишаємо на 50 хвилин.
Розділяємо яйця на жовтки і білки і окремо збиваємо з цукром.
У заварне тісто яке підійшло добавляємо тепле масло, жовтки та перемішуємо. Потім додаємо 1 кілограм борошна і знову перемішуємо.
Вливаємо білки, кілограм борошна, сухофрукти, ванільний цукор, коньяк і ретельно вимішуємо. Додаємо решту борошна і замішуємо тісто. Залишаємо на 5 годин, щоб підійшло але через 2 години тісто знову вимішуємо.
Форму для випікання змазуємо олією і заповнюємо на 1/3 тістом, залишаємо підійти.
Змазуємо паски збитими жовтками. Ставимо випікатися в розігріту духовку на 1 годину при температурі 180 градусів до готовності але час і температура можуть бути різні.
Сир змішуємо з цукровою пудрою і збиваємо міксером. коли паски охолонуть змазуємо сирною масою і притрушуємо присипкою.
Старовинна паска готова. Смачного!
- Дата публикации: 08.11.16 - 10:30
- Добавлен в кулинарную книгу: 1