Старовинна паска

Паска- це саме головне частування на Великдень. Секрет готування паски передається з покоління в покоління. Щоб пакска була пишна і смачна тісто потрібно довго вимішувати в три прийоми.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне3 кг
  • вершкове масло500 г
  • молоко1 л
  • курячі яйця 7 шт
  • сухі дріжджі25 г
  • цукор800 г
  • ванільний цукор50 г
  • коньяк100 мл
  • сільза смаком
  • сир кисломолочний500 г
  • цукрова пудра 300 г
  • сухофрукти1 кг

Способ приготовления

В стакан молока добавляєм 3 ложки борошна розмішуємо.

Робимо заварне тісто. Закип'ячуємо молоко і обережно виливаємо молочно-борошняну суміш доводим до кіпіння і охолоджуємо.

Сухі дріжджі розчиняємо в теплому молоці. Потім додаємо цукор, сіль , яйце і обережно вимішуєм. Цю суміш виливаємо у заварне тісто, ретельно премішуємо і залишаємо на 50 хвилин.

Розділяємо яйця на жовтки і білки і окремо збиваємо з цукром.

У заварне тісто яке підійшло добавляємо тепле масло, жовтки та перемішуємо. Потім додаємо 1 кілограм борошна і знову перемішуємо.

Вливаємо білки, кілограм борошна, сухофрукти, ванільний цукор, коньяк і ретельно вимішуємо. Додаємо решту борошна і замішуємо тісто. Залишаємо на 5 годин, щоб підійшло але через 2 години тісто знову вимішуємо.

Форму для випікання змазуємо олією і заповнюємо на 1/3 тістом, залишаємо підійти.

Змазуємо паски збитими жовтками. Ставимо випікатися в розігріту духовку на 1 годину при температурі 180 градусів до готовності але час і температура можуть бути різні.

Сир змішуємо з цукровою пудрою і збиваємо міксером. коли паски охолонуть змазуємо сирною масою і притрушуємо присипкою.

Старовинна паска готова. Смачного!