Пиріжки з картоплі в духовці

Пиріжки з картоплі - це дуже популярна випічка. Але коли ми їх приготуємо в духовці, вони будуть менш калорійними.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне600 г
  • соняшникова олія 50 мл
  • цукор1 ст. ложка
  • сухі дріжджі1 пачка
  • вода250 мл
  • картопля500 г
  • цибуля1 шт
  • курячі жовтки1 шт
  • сіль1 чайна ложка

Способ приготовления

В просіяне борошно добавляємо дріжджі, тепле воду, яйця, цукор, сіль, олію і замішуємо тісто. Накриваємо полотенцем і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Картоплю миємо, чистимо і відварюємо. Проціджуємо добавляємо сіль, яйце, масло, товчемо до однорідної маси.

Цибулю чистимо, дрібно кришимо і обсмажуємо на олії. Добавляємо в пюре смажену цибулю і перемішуємо.

Тісто розділяємо на рівні частинки накладаємо начинку. Ліпимо пиріжки і залишаємо на 20 хвилин, щоб підійшли.

Потім пиріжки змазуємо жовтком. Ставимо випікатися в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Після випікання накриваємо полотенцем і залишаємо на 10 хвилин.

Пиріжки з картоплею готові до столу подавати з сметаною. Смачного!