Домашній маскарпоне

Маскарпоне- це вершковий сир. Дуже часто його використовують для приготування десертів. Але маскарпона можна приготувати і в домашніх умовах.

Список ингредиентов

  • вершки 33%1 л
  • лимон2 шт

Способ приготовления

Лимон миємо, розрізаємо навпіл і видавлюємо сік.

Вершки виливаємо в каструлю і ставимо на водяну баню. За допомогою темометра визначаєм температуру нагрівання вершків. Постійно вершки помішуємо ложкою.

Коли температура в каструлі з вершками буде 85 градусів зімає з вогню. Чекаємо до 82 градуси і вливаємо сок лимона. Потім знову ставимо на каструлю з водою і помішуючи вершки недаємо піднятися вище 84 градусів.

Коли маса буде схожа на густий крем виключаємо газ і охолоджуємо до 45 градусів.

Друшляк застилаємо марльою і висипаємо густо подібний крем. Підвішуєм , щоб скапала зайва рідина а потім кладемо під гніт і відправляємо в холодильник на 9 годин.

Домашній маскарпоне готовий. Використовувати його можна для улюблених чізкейків. Смачного!