Сирний пиріг з штрейзелем

Рецепт приготування сирного пирога з штрейзелем прийшов до нас з Німеччини. У нього хрустка шоколадна основа з ніжним сирним прошарком.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне150 г
  • курячі яйця 4 шт
  • цукор150 г
  • вершкове масло 100 г
  • розпушувач1 чайна ложка
  • какао3 ст. ложки
  • сир400 г
  • мигдаль50 г

Способ приготовления

Масло покладіть в морозильну камеру на 1 годину. Потім натеріть на крупній терці.

В просіяне борошно додаємо розпушувач, какао, цукор, натерте масло і все змішуємо в блендері до стану крихти. Ставимо тарілку з крихтами в морозильну камеру, щоб нерозм'якли.

Жовтки відокремлюємо від білків. До жовтків додаємо цукор, сир і перемішуємо міксером.

За допомогою міксера збиваємо білки до "піків".

З'єднуємо суміші і акуратно вимішуємо крем.

Форму для випікання змазуємо маслом. На дно форми викладаємо штрейзель потім сирний крем і знову штрейзель. Зверху викладаємо пелюстки мигдалю.

Пиріг ставимо випікатися в розігріту духовку на 50 хвилин при температурі 180 градусів.

До столу краще подавати теплим із склянкою холодного молока. Смачного!