Пляцок на смальці

Пляцок на смальці- це ситний пиріг. Готувати його краще на курячому або гусячому смальці. Тоді він буде смачним та ароматним і довше буде зберігатися.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне250 г
  • смалець100 г
  • цукор3 ст. ложки
  • курячі жовтки3шт
  • цукрова пудра50 г
  • біле вино50 мл
  • молоко2 ст. ложки
  • яблука500 г
  • лимонний сік 2 ст. ложки
  • корицяза смаком
  • сільза смаком

Способ приготовления

Жовтки розтираємо з цукром до однорідності.

В просіяне борошно добавляємо жовтки з цукром, розтоплений смалець, сіль і швидко замішуємо тісто. Розділяємо на дві частини і обматуємо плівкою. Тісто кладемо в холодильник на півгодини.

Яблука миємо, чистимо від серцевини і нарізаємо на дольки. Ставимо на маленький вогонь і добавляємо цукор , корицю. Коли яблука розмякли розминаєм їх на пюре і охолоджуємо.

Беремо одну частину тіста розкатуємо і викладаємо у форму для випікання роблячи бортики. Тісто наколюємо виделкою і викладаємо начинку з яблук. Потім поверх начинки кладемо другу частину тіста і защіплюємо краї.

Жовток збиваємо з молоком і змазуємо пляцок.

Ставимо в розігріту духовку на 45 хвилин при температурі 190 градусів.

Яблучний пляцок на смальці готовий. Смачного!