Пляцок на смальці
Пляцок на смальці- це ситний пиріг. Готувати його краще на курячому або гусячому смальці. Тоді він буде смачним та ароматним і довше буде зберігатися.
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 250 г
- смалець — 100 г
- цукор — 3 ст. ложки
- курячі жовтки — 3шт
- цукрова пудра — 50 г
- біле вино — 50 мл
- молоко — 2 ст. ложки
- яблука — 500 г
- лимонний сік — 2 ст. ложки
- кориця — за смаком
- сіль — за смаком
Способ приготовления
Жовтки розтираємо з цукром до однорідності.
В просіяне борошно добавляємо жовтки з цукром, розтоплений смалець, сіль і швидко замішуємо тісто. Розділяємо на дві частини і обматуємо плівкою. Тісто кладемо в холодильник на півгодини.
Яблука миємо, чистимо від серцевини і нарізаємо на дольки. Ставимо на маленький вогонь і добавляємо цукор , корицю. Коли яблука розмякли розминаєм їх на пюре і охолоджуємо.
Беремо одну частину тіста розкатуємо і викладаємо у форму для випікання роблячи бортики. Тісто наколюємо виделкою і викладаємо начинку з яблук. Потім поверх начинки кладемо другу частину тіста і защіплюємо краї.
Жовток збиваємо з молоком і змазуємо пляцок.
Ставимо в розігріту духовку на 45 хвилин при температурі 190 градусів.
Яблучний пляцок на смальці готовий. Смачного!
- Дата публикации: 11.11.16 - 14:00
- Добавлен в кулинарную книгу: 0