Шоколадні мафіни

Найулюбленіший десерт солодкоїжок - це теплі мафіни з таючим шоколадом. Подавати до столу потрібно теплими з вершковим маслом.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне200 г
  • цукор100 г
  • курячі яйця 3 шт
  • вершкове масло 200 г
  • чорний шоколад150 г
  • кава розчинна2 ст. ложки
  • розпушувач2 чайні ложки
  • какао2 ст. ложки

Способ приготовления

Яйця збиваємо з цукром до пишної пінки. Добавляємо в цю суміш тепле масло, какао, розчинну каву і добре перемішуємо.

Чорний шоколад нарізаємо кусочками і трохи нагріваємо. Добавляємо до суміші і змішуємо.

В просіяне борошно добавляємо розпушувач і маленькими порціями всипаємо в яєчно-шоколадну суміш і лопаткою замішуємо густе тісто до однорідності.

У форму для випікання мафінів кладемо паперові формочки, накладаємо тісто по столовій ложці з горкою.

Ставимо випікатися в розігріту духовку на 25 хвилин при температурі 180 градусів.

На поверхні готових мафінів утворюється апетитна, шоколадна шапочка. Смачного!