Штрудель з вишнями з листкового тіста

Штрудель- це улюблені ласощі жителів Австрії але ми токож полюбляєм готувати його на десерт. Готувати його нескладно, якщо у вас уже вдома є готове листове тісто.

Список ингредиентов

  • бездріжджове листове тісто500 г
  • цукор1 стакан
  • курячі жовтки 1 шт
  • ванільний цукор15 г
  • вишня1 кг
  • панірувальні сухарі100 г
  • родзинки100 г
  • цукрова пудра3 ст. ложки

Способ приготовления

Листове заморожене тісто і вишню розморожуємо при кімнатній температурі. Ягоди краще покласти в друшляк, так як буде витікати рідина.

Родзинки промиваємо і підсушуємо на серветці.

Тісто розкатуємо каталкою але важливо, щоб товщина пласта вийшла не більше 2 мм.

На розкачане тісто насипаємо панірувальні сухарі. Вони заберуть зайву рідину, що виділятиметься при випічці з ягід. Потім рівномірно кладуть вишню, залишаючи простір між плодами, його заповнюють родзинками . Зверху присипають все цукровою пудрою і ваніліном .

Потім тісто акуратно скручують в рулет, ретельно защипуючи краї. Верх рулета змазуємо злегка збитим жовтком з дрібкою цукру.

Виріб кладуть півмісяцем в неглибоку форму для випікання, покриту пергаментним папером.

Ставляємо в розігріту духовку на 15 хвилин при температурі 200 градусів.

Штрудель з вишнями з листкового тіста готовий. Подавати до столу гарячим з чашечкою кави. Смачного!