Цитриновий торт

Цитриновий торт можна готувати не тільки на свята, а й для домашнього чаювання. Завдяки лимону торт набуває ароматного смаку з кислинкою.

  • Основной ингредиент: лимон
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне200 г
  • цукор200 г
  • молоко700 мл
  • соняшникова олія5 ст. ложок
  • розпушувач2 чайні ложки
  • лимон2 шт.
  • ванілінза смаком
  • крохмаль3 ст. ложки

Способ приготовления

В просіяне борошно добавляємо розпушувач, дрібно натерту цедру і перемішуємо.

В навеликій ємкості змішуємо молоко, цукор, олію, сік лимона. Рідку суміш добавляємо до борошна і перемішуємо.

Форму для випікання змазуємо олією і висипаємо туди тісто. Ставимо в розігріту духовку на 45 хвилин при температурі 180 градусів і випікаємо до готовності. Готовий бесквіт достаємо, охолоджуємо і розрізаємо на 2 коржі.

Готуємо заварний крем. Ставимо молоко на газ і доводим до кіпіння. Окремо змішуємо молоко, цукор, крохмаль, ванілін і тоненькою струйкою добавляємо в кип'ячене молоко. Варимо до густоти 5-7 хвилин помішуючи і охолоджуємо.

Обидва коржі змазуємо кремом із сторони розрізу. Дайте їм пропитатися і з'єднайте.

Обмажте торт кругом залишившимся кремом і поставте до холодильника на 1 годину.

Цитриновий торт готовий. Перед подачею притрусіть цукровою пудрою. Смачного!