Цитриновий торт
Цитриновий торт можна готувати не тільки на свята, а й для домашнього чаювання. Завдяки лимону торт набуває ароматного смаку з кислинкою.
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 200 г
- цукор — 200 г
- молоко — 700 мл
- соняшникова олія — 5 ст. ложок
- розпушувач — 2 чайні ложки
- лимон — 2 шт.
- ванілін — за смаком
- крохмаль — 3 ст. ложки
Способ приготовления
В просіяне борошно добавляємо розпушувач, дрібно натерту цедру і перемішуємо.
В навеликій ємкості змішуємо молоко, цукор, олію, сік лимона. Рідку суміш добавляємо до борошна і перемішуємо.
Форму для випікання змазуємо олією і висипаємо туди тісто. Ставимо в розігріту духовку на 45 хвилин при температурі 180 градусів і випікаємо до готовності. Готовий бесквіт достаємо, охолоджуємо і розрізаємо на 2 коржі.
Готуємо заварний крем. Ставимо молоко на газ і доводим до кіпіння. Окремо змішуємо молоко, цукор, крохмаль, ванілін і тоненькою струйкою добавляємо в кип'ячене молоко. Варимо до густоти 5-7 хвилин помішуючи і охолоджуємо.
Обидва коржі змазуємо кремом із сторони розрізу. Дайте їм пропитатися і з'єднайте.
Обмажте торт кругом залишившимся кремом і поставте до холодильника на 1 годину.
Цитриновий торт готовий. Перед подачею притрусіть цукровою пудрою. Смачного!
- Дата публикации: 15.11.16 - 09:35
- Добавлен в кулинарную книгу: 1
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 2)