Вишневий пиріг

Коли на дворі сезон ягід так і хочеться приготувати щось смачненьке. Вишневий пиріг готувати нескладно, а смак і аромат рум'яного пирога буде не перевершений.

  • Основной ингредиент: вишни
  • Обобщенное название: пирог

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне160 г
  • сир250 г
  • молоко120 мл
  • сметана2 стакани
  • вишні500 г
  • курячі яйця1 шт
  • цукор100 г
  • соняшникова олія2 ст. ложка
  • ванільний цукор1 ст. ложка
  • крохмаль1 чайна ложка
  • розпушувач1/2 чайної ложки
  • сільдрібка

Способ приготовления

Сир розминаємо виделкою і добавляємо молоко, цукор,олію,сіль і ретельно перемішуємо.

В просіяне борошно добавляємо розпушувач перемішуємо, з'єднуємо з сирною масою і замішуємо тісто. Готове тісто обгортуємо харчовою плівкою і кладемо до холодильника на 10 хвилин.

Тісто розкатуємо і викладаємо на деко змазане олією. За допомогою виделки проколюємо тісто в декількох місцях. Ставимо випікатися в розігріту духовку на 10 хвилин при температурі 180 градусів.

Ягоди вишні миємо, видаляємо кісточки , просушуємо і викладаємо на готовий корж.

До сметани додаємо цукор, яйце,крохмаль, перемішуємо і заливаємо поверх вишень.

Ставимо випікатися пиріг у духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Вишневий пиріг готовий. Перед подачею до чаювання присипте цукровою пудрою. Смачного!