Простий пляцок з яблук

Пиріг з яблук це завжди смачна, проста та соковита випічка. Готувати її нескладно а інгрідієнти завжди знайдуться на вашій кухні.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне1 стакан
  • вершкове масло250 г
  • майонез200 г
  • курячі жовтки5 шт
  • цукор100 г
  • порошок для печива2/3 пачки
  • яблука3шт
  • корицяза смаком

Способ приготовления

Курячі жовтки розтираємо з цукром.

Добавляємо м'яке масло, майонез і ще раз добре розтерти.

Поступово додаємо просіяне борошно і порошок до печива, замішуємо легке тісто.

Яблука миємо, чистимо і нарізаємо тонкими шматочками.

Форму для випічки змазуємо маслом і викладаємо 2/3 тіста, формуючти бортики. Викладаємо тісто руками, тому що воно дуже жирне і пластичне.

Зверху накладаємо нарізані яблука (краще брати кислуваті, вони смачніші, коли спечуться), посипаємо цукром і корицею за смаком. Зверху кладемо пощипану частину тіста, яка залишилася.

Ставимо пекти пляцок в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 200 градусів до рум'яної скоринки.

Простий пляцок з яблук готовий.Смачного!