Торт "Прекрасна маркіза"
Дуже фантастичний, святковий та смачний торт. По своїм смаковим якостям чимось нагадує київський. Буде прекрасно коли ви його приготуєте на день народження.
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 3 стакани
- курячі жовтки — 3 шт
- маргарин — 300 г
- курячі білки — 3 шт
- розпушувач — 1 чайна ложка
- грецькі горіхи — 150 г
- цукрова пудра — 1/2 стакана
- лимонний сік — 1/2 чані ложки
- варена згущонка — 400 г
- вершкове масло — 300 г
- ванільний цукор — 10 г
- оріхи кеш'ю — 200 г
- білий шоколад — 100 г
- чорний шоколад — 100 г
- цукор — 3 ст. ложки
- мед — 1 ст. ложка
Способ приготовления
В просіяне борошно додаємо розпушувач, перетертий маргарин, жовтки і замішуємо тісто.
Розділяємо тісто на 3 частини і ставимо до холодильника на 3 години
Горіхи подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді.
Білки збиваємо з цукром та лимонним соком до кремоподібної маси.
Коржі розкатуємо і викладаємо на деко застелене пергаментом. На коржі викладаємо горіхи злегка вдавлюючи в тісто. Потім поверх викладаємо взбиті білки.
Коржі випікаємо в розігрітій духовці 25 хвилин при температурі 170 градусів.
Готуємо крем. Збиваємо згущенне молоко, вершкове масло та ванільний цукор.
Орішки кеш'ю обсмажуємо і добавляємо до них мед, білок, цукор,сіль і перемішуємо.
Викладаємо на деко і ставимо випікатися в духовку на 15 хвилин при температурі 170 градусів.
Шоколадки ламаємо на кусочки, розтоплюємо на водяній бані і перекладаємо в кулінарні пакети.
Коржі змазуємо кремом, покриваємо верх і бока. По середині торта викладаємо підготовлені горіхи. Потім тоненько намазуємо шоколад спочатку чорний а потім білий. Ставимо в холодильник на 1 годину.
Торт "Прекрасна маркіза готовий". Перед подачею розріжте на шматки. Смачного!
- Дата публикации: 20.11.16 - 08:14
- Добавлен в кулинарную книгу: 0