Торт "Прекрасна маркіза"

Дуже фантастичний, святковий та смачний торт. По своїм смаковим якостям чимось нагадує київський. Буде прекрасно коли ви його приготуєте на день народження.

  • Основной ингредиент: орехи
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне3 стакани
  • курячі жовтки3 шт
  • маргарин300 г
  • курячі білки3 шт
  • розпушувач1 чайна ложка
  • грецькі горіхи150 г
  • цукрова пудра1/2 стакана
  • лимонний сік1/2 чані ложки
  • варена згущонка400 г
  • вершкове масло300 г
  • ванільний цукор10 г
  • оріхи кеш'ю200 г
  • білий шоколад100 г
  • чорний шоколад100 г
  • цукор3 ст. ложки
  • мед1 ст. ложка

Способ приготовления

В просіяне борошно додаємо розпушувач, перетертий маргарин, жовтки і замішуємо тісто.

Розділяємо тісто на 3 частини і ставимо до холодильника на 3 години

Горіхи подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді.

Білки збиваємо з цукром та лимонним соком до кремоподібної маси.

Коржі розкатуємо і викладаємо на деко застелене пергаментом. На коржі викладаємо горіхи злегка вдавлюючи в тісто. Потім поверх викладаємо взбиті білки.

Коржі випікаємо в розігрітій духовці 25 хвилин при температурі 170 градусів.

Готуємо крем. Збиваємо згущенне молоко, вершкове масло та ванільний цукор.

Орішки кеш'ю обсмажуємо і добавляємо до них мед, білок, цукор,сіль і перемішуємо.
Викладаємо на деко і ставимо випікатися в духовку на 15 хвилин при температурі 170 градусів.

Шоколадки ламаємо на кусочки, розтоплюємо на водяній бані і перекладаємо в кулінарні пакети.

Коржі змазуємо кремом, покриваємо верх і бока. По середині торта викладаємо підготовлені горіхи. Потім тоненько намазуємо шоколад спочатку чорний а потім білий. Ставимо в холодильник на 1 годину.

Торт "Прекрасна маркіза готовий". Перед подачею розріжте на шматки. Смачного!