Пляцок " Кокосовий сон"

Пляцок " Кокосовий сон"- готувати нескладно. Головне правильно розрахувати інгрідієнти, тоді пляцок буде смачним і апетитним. Така випічка підійде для сімейного чаювання.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне500 г
  • курячі жовтки4 шт
  • цукор2 стакани
  • сметана4 ст. ложки
  • розпушувач2 пачки
  • какао3 ст. ложки
  • мак мелений2 стакани
  • молоко200 г
  • згущене молоко1 банка
  • вершкове масло300 г
  • варена кава2 чайні ложки
  • коньяк1 ст. ложка
  • курячі білки4 шт.
  • кокос100 г

Способ приготовления

До просіяного борошна додаємо жовтки, сметану, цукор, розпушувач, розтоплений маргарин, какао і замішуємо тісто.

Тісто розділяємо на три коржі. Два коржі викладаємо на деко і ставимо випікатися в розігріту духовку на 25 хвилин при температурі 170 градусів.

Мелений мак заливаємо кип'яченим молоком, щоб запарить. Потім добавляємо жовтки, цукор, розпушувач і ретелно перемішуємо.

До білків добавляємо цукор, збиваємо на піну і додаємо кокос.
Розкатуємо третій корж кладемо начинку з мака, виливаємо білкову суміш з кокосом і ставимо випікатися 20 хвилин в духовку при температурі 170 градусів.

Готуємо крем. Змішуємо згущене молоко, масло, варену каву, коньяк і змішуємо до однорідності.

Коржі перемазуємо кремом. Верх і боки також змазуємо кремом. Ставимо до холодильника на годину для пропитки.

Пляцок "Кокосовий сон" готовий. Перед подачею притрусіть какао. Смачного!