Пляцок " Кокосовий сон"
Пляцок " Кокосовий сон"- готувати нескладно. Головне правильно розрахувати інгрідієнти, тоді пляцок буде смачним і апетитним. Така випічка підійде для сімейного чаювання.
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 500 г
- курячі жовтки — 4 шт
- цукор — 2 стакани
- сметана — 4 ст. ложки
- розпушувач — 2 пачки
- какао — 3 ст. ложки
- мак мелений — 2 стакани
- молоко — 200 г
- згущене молоко — 1 банка
- вершкове масло — 300 г
- варена кава — 2 чайні ложки
- коньяк — 1 ст. ложка
- курячі білки — 4 шт.
- кокос — 100 г
Способ приготовления
До просіяного борошна додаємо жовтки, сметану, цукор, розпушувач, розтоплений маргарин, какао і замішуємо тісто.
Тісто розділяємо на три коржі. Два коржі викладаємо на деко і ставимо випікатися в розігріту духовку на 25 хвилин при температурі 170 градусів.
Мелений мак заливаємо кип'яченим молоком, щоб запарить. Потім добавляємо жовтки, цукор, розпушувач і ретелно перемішуємо.
До білків добавляємо цукор, збиваємо на піну і додаємо кокос.
Розкатуємо третій корж кладемо начинку з мака, виливаємо білкову суміш з кокосом і ставимо випікатися 20 хвилин в духовку при температурі 170 градусів.
Готуємо крем. Змішуємо згущене молоко, масло, варену каву, коньяк і змішуємо до однорідності.
Коржі перемазуємо кремом. Верх і боки також змазуємо кремом. Ставимо до холодильника на годину для пропитки.
Пляцок "Кокосовий сон" готовий. Перед подачею притрусіть какао. Смачного!
- Дата публикации: 20.11.16 - 09:28
- Добавлен в кулинарную книгу: 0