Торт "Маркіза"

В кожної господині є свій фірменний торт. Торт "Маркіза" дуже смачний і оригінальний. Гості, скуштувавши такий торт, будуть задоволені.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне6 стаканів
  • курячі яйця6 шт
  • цукор2,5 стакана
  • маргарин250 г
  • сметана5 ст. ложок
  • розпушувач1 пакет
  • варення малинове5 ст. ложок
  • вершкове масло400 г
  • згущонка800 г
  • грецькі горіхи100 г
  • мигдаль100 г

Способ приготовления

Курячі яйця розділяємо на жовтки і білки.

Беремо маргарин кімнатної температури і розтираємо з цукром. Добавляємо до суміші жовтки, сметану і ретельно перемішуємо міксером.

Потім додаємо трохи борошна, розпушувач і починаємо змішувати міксером , поступово добавляючи борошно.

Перекладаємо в посудину добавляємо решту борошна і вимішуємо тісто. Тісто ставимо до холодильника.

Готуємо безе. Беремо охолоджені білки добавляємо дрібку соди і збиваємо міксером на маленький швидкості. Потім поступово добавляємо цукор і збільшуємо швидкість, збиваючи до однорідної маси. Безе повинно бути пишним та густим.

Дістаємо тісто з холодильника і розкатуємо на коржі. Круг тіста викладаємо на деко, намазуємо тоненьким слоєм варення і слоєм безе.

Ставимо випікатися в розігріту духовку на 10 хвилин при температурі 180 градусів.

Залишки тіста випікаємо без варення.

Готуємо крем. В м'яке масло добавляємо згущонку і перемішуємо міксером.

Горіхи підсмажуємо в духовці, подрібнюємо , добавляємо вкрем і ретельно перемішуємо.

Коржі перемазуємо кремом. З боків торт обмазуємо кремом і присипаємо крихтами спеченого коржа.

Торт " Маркіза" готовий. Смакувати такий торт можна з чашечкою чаю. Смачного!