Торт "Маркіза"
В кожної господині є свій фірменний торт. Торт "Маркіза" дуже смачний і оригінальний. Гості, скуштувавши такий торт, будуть задоволені.
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 6 стаканів
- курячі яйця — 6 шт
- цукор — 2,5 стакана
- маргарин — 250 г
- сметана — 5 ст. ложок
- розпушувач — 1 пакет
- варення малинове — 5 ст. ложок
- вершкове масло — 400 г
- згущонка — 800 г
- грецькі горіхи — 100 г
- мигдаль — 100 г
Способ приготовления
Курячі яйця розділяємо на жовтки і білки.
Беремо маргарин кімнатної температури і розтираємо з цукром. Добавляємо до суміші жовтки, сметану і ретельно перемішуємо міксером.
Потім додаємо трохи борошна, розпушувач і починаємо змішувати міксером , поступово добавляючи борошно.
Перекладаємо в посудину добавляємо решту борошна і вимішуємо тісто. Тісто ставимо до холодильника.
Готуємо безе. Беремо охолоджені білки добавляємо дрібку соди і збиваємо міксером на маленький швидкості. Потім поступово добавляємо цукор і збільшуємо швидкість, збиваючи до однорідної маси. Безе повинно бути пишним та густим.
Дістаємо тісто з холодильника і розкатуємо на коржі. Круг тіста викладаємо на деко, намазуємо тоненьким слоєм варення і слоєм безе.
Ставимо випікатися в розігріту духовку на 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Залишки тіста випікаємо без варення.
Готуємо крем. В м'яке масло добавляємо згущонку і перемішуємо міксером.
Горіхи підсмажуємо в духовці, подрібнюємо , добавляємо вкрем і ретельно перемішуємо.
Коржі перемазуємо кремом. З боків торт обмазуємо кремом і присипаємо крихтами спеченого коржа.
Торт " Маркіза" готовий. Смакувати такий торт можна з чашечкою чаю. Смачного!
- Дата публикации: 22.11.16 - 16:10
- Добавлен в кулинарную книгу: 0