Круасани з начинкою

Рецепт випікання круасанів винайшли французькі кондитери. Це дуже смачна випічка з дріжджового тіста з рясно прослоєнним вершковим маслом і різними начинками.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне350 г
  • вершкове масло280 г
  • свіжі држджі30 г
  • молоко250 мл
  • сік лимона1/2 чайної ложки
  • цукор4 ст. ложки
  • мед1 ст. ложка
  • сіль2 чайні ложки
  • вишневе варення200 г
  • курячі жовтки2 шт
  • вода20 г

Способ приготовления

В просіяне борошно добавляємо лимонний сік, масло кімнатної температури і вимішуємо руками. На пергементному папері формуємо з масла квадрат зі стороною 12 сантиметрів.

Дріжджі розчиняємо в теплому молоці. Додаємо цукор, мед, просіяне борошно, сіль і замішуємо тісто до гладкості.

Тісто розкатати в квадрат зі стороною 17 сантиметрів і покласти на нього масляний квадрат. Закриваємо тістом масло , як конверт защіплюючи краї.

Отримане тісто розкатуємо в прямокутник, товщиною 1 сантиметр. Умовно розділяємо його на 3 частини і складаємо в такому порядку — 1/3 частини загортуємо до центру, накриваючи середину (ще 1/3) і в кінці накриваємо рештою всього тіста. Тісто накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

Через належний час, розкатуємо тісто ще раз в прямокутник, складаємо його втричі, як і перший раз, накриваємо плівкою і в холодильник на 30 хвилин. Повторити ще раз. Після останнього разу охолодити протягом 2 годин.

Через 2 години, розкатуємо тісто в прямокутник, товщиною 5 мм, і нарізаємо на трикутники. Накладаємо начинку з варення і формуємо круасани. Залишаємо на 20 хвилин в теплому місці, потім змазуємо жовтком змішаним з водою. Ставимо випікатися в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів до утворення рум'яної скоринки.

Круасани з начинкою готові. Смакувати можна з чашечкою чаю. Смачного!