Тушена щука

Риба на святковому столі - це одна з найпопулярніших страв. Сьогодні ми будемо готувати щуку з овочами. Овочі придають щуці приємного смаку і служать гарніром.

  • Основной ингредиент: рыба
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • щука800 г
  • борошно пшеничне2 ст. ложки
  • соняшникова олія4 ст. ложки
  • морква1 шт
  • цибуля1 шт
  • селера1/2 кореня
  • лимон1/2 шт
  • приправа до рибиза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • сільза смаком

Способ приготовления

Рибу чистимо, чинимо, відрізаємо голову і нарізаємо на шматки.

Кладемо в миску добавляємо сіль, приправу до риби. збризкуємо лимонним соком і перемішуємо.

Кусочки риби обвалюємо в борошно і обсмажуємо на олії до золотистого кольору з обох боків.

Цибулю чистимо, миємо і кришимо півкільцями.

Моркву і селеру чистимо і натираємо на крупній терці.

Овочі обсмажуємо на олії до м'якоті, солимо, перчимо за смаком. Потім додаємо трохи води, викладаємо смажену щуку і даємо потушитися 10-15 хвилин на маленькому вогні під закритою кришкою.

Тушена щука готова.На тарілку викладаємо овочі а на верх шматочки щуки. Смачного!